Consiliul Județean și-a desemnat reprezentanții în conducerea Fotbal Club Buzău

Asociația sportivă care patronează clubul a fost înființată luna trecută, Consiliul Județean și Primăria Buzău, având calitatea de membri asociați.

 

În urmă cu o lună, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului, Constantin Toma, anunțau că instituțiile administrației locale pe care le conduc și-au unit eforturile pentru a relansa echipa de fotbal fanion al județului, Gloria Buzău.

La acea dată, abia fuseseră puse bazele noii asociații sportive care urmează să preia coordonarea clubului, președintele Consiliului Județean precizând că vor fi necesare mai multe hotărâri adoptate de ambele instituții, pentru a reglementa toate aspectele legate de funcționarea noii entități.

În acest sens, astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean, ce a avut un singur punct pe ordinea de zi, referitor la desemnarea reprezentanților județului în organele de conducere ale Asociației Sportive Fotbal Club Buzău.

Propunerile l-au vizat pe secretarul general al județului, Laurențiu Gavrilă, ca reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor, pe șeful Biroului audit public intern, Dragoș-Ionuț Cefălan, și pe cunosctutul om de fotbal buzoian Gheorghe Guiu, în calitate de membri în consiliul director.

 

Propunerile au fost aprobate cu unanimitate de voturi de consilierii prezenți la ședință, astfel că cele trei persoane desemnate vor reprezenta Consiliul Județean în structurile de conducere ale asociației sportive.

Forul sportiv a fost constituit din patru membri asociați, alături de Consiliul Județean și Primărie, lista fiind completată de un partener privat – S.C. TV Buzău Trust Campus S.R.L. – și de Marian Cristian Lupu, fostul șef a la secției de fotbal a Sport Club Municipal Buzău – fostul club al primăriei, care coordonase până acum activitatea echipei Gloria Buzău. Scopul noii asociații nu este doar acela de a relansa echipa fanion a județului, în statut menționându-se că se dorește susținerea și promovarea activităților de fotbal, minifotbal și fotbal în sală, sub toate formele și la toate nivelurile.

 

Se va urmări astfel și iniţierea  şi  susţinerea  unor  programe  şi  acţiuni  de  atragere  a tinerilor  pentru  promovarea şi  practicarea  fotbalului,  acordându-se o atenție specială și secțiilor de copii și juniori.

În cadrul ședinței extraordinare din această dimineață, Petre Emanoil Neagu a reiterat faptul că finanțarea activității asociației din bugetul Consiliului Județean va fi cât se poate de transparentă și se va face în baza prevederilor legale ce permit autorităților locale să acorde finanțări pentru activitățile sportive.

Totodată, la finalul ședinței, acesta a anunțat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu liderii tuturor grupurilor politice reprezentate în Consiliul Județean pentru a discuta cu aceștia despre implementarea Programului Județean de Dezvoltare, pe care administrația județeană intenționează să îl demareze în perioada următoare.


Adaugati un comentariu


 

*