Începe construcția sălii multifuncționale de la Liceul pentru Deficienți de Vedere din Buzău

14 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că ordinul Companiei de Investiții de începere a lucrărilor a fost deja dat, iar într-un an se estimează că vor fi finalizate.

 

O sală de sport multifuncțională destinată persoanelor cu dizabilități, care se va construi în curtea Liceului pentru Deficienți de Vedere din Buzău, unde învață aproximativ 160 de elevi integrați în toate ciclurile de învățământ preuniversitar proveniți din mai multe județe din țară, este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Studiul de fezabilitate al proiectului a fost aprobat în Consiliul Județean Buzău, care a pus la dispoziție terenul, încă din noiembrie 2017, dar Compania Națională de Investiții, din bugetul căreia se finanțează lucrările, abia acum a dat „undă verde” pentru începerea lucrărilor.

Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul pentru construirea și dotarea sălii este de 12 luni. Aceasta va fi unică în țară prin dotările de care va beneficia și va deservi Buzăul, dar și județele limitrofe. Pentru persoanele cu dizabilități, și în special pentru cei cu deficiențe de vedere, nevoia de integrare, de a avea șanse egale la o educație fizică, spirituală și competițională este cu atât mai mare”, a anunțat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

În 2017, Consiliul Județean Buzău aproba studiul de fezabilitate privind construirea și amenajarea unei săli multifuncționale pentru persoane cu dizabilități, în curtea Liceului pentru Deficienți de Vedere. Consiliul Județean, care este ordonator de credite în cadrul acestui program desfășurat de Compania Națională de Investiții, a pus deja la dispoziție terenul pentru realizarea construcției, pe strada Horticolei, în imediata vecinătate a Liceului pentru Deficienți de Vedere.

Numărul unor astfel de spații existente la nivel național este insuficient, iar în județul Buzău nu există la acest moment o astfel de sală de sport, deși aici funcționează două instutuții de învățământ special pentru elevi cu dizabilități din mai multe zone ale țării.

Valoarea totală a investiției este de peste 13,1 milioane de lei, sumă ce nu include TVA, iar conform studiului de fezabilitate aprobat, sala va avea o capacitate de 145 de locuri, aici fiind incluși nu numai spectatorii, ci și jucătorii, antrenorii, arbitrii, oficialii și personalul de întreținere a sălii. Durata de finalizare a investiției este de un an și cinci luni, din care primele 12 luni sunt destinate execuției și dotării.

 


Adaugati un comentariu


 

*