Consultare de piață pentru „Centrul de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie”

Valoarea totală a investiției în noul Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie, estimată la 70 de milioane de euro, este susținută din fonduri structurale europene.

 

Ministerul Sănătății (MS) anunță că, la 10 zile de la semnarea Ordinului de Ministru privind înființarea Grupului tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie, lansează etapa de consultare de piață pentru serviciile integrate de proiectare, execuție și dotare, necesare dezvoltării proiectului.

„Accesul pacienților oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS. Va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătății se implică direct pentru ca această metodă avansată de tratament a pacienților oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp. După realizarea celor șapte centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici. Nu doar scriem proiecte. Le dezvoltam și le finalizăm. Pentru prima oară, protonoterapia va putea fi făcută în România”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

 

Prin lansarea consultării de piață pentru proiectarea, construcția și dotarea Centrului de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament în Protonoterapie, Ministerul Sănătății susține că urmărește crearea unui cadru coerent și corect în care se va înregistra documentația de atribuire.

Potrivit aceleiași surse, întreaga procedură se va înregistra într-un cadru transparent, corect și competitiv, în conformitate cu legislația în vigoare.

„La doar 10 zile de la înființarea grupului tehnic de lucru demarăm consultarea de piață, care se va finaliza la 31 mai. Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitația în luna august. Vom avea primul Centru Național de Protonoterapie din regiune și mă bucur că reușim să îl construim aici, în România”, a afirmat Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate.

Investiția totală în noul Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie este estimată la 70 de milioane de euro și va fi susținută din fonduri structurale europene, se menționează în comunicatu MS.

 


Adaugati un comentariu


 

*