Consultații și investigații medicale gratuite oferite buzoienilor din Gura Teghii, de Crucea Roșie

15 februarie 2022 | 0 comentarii |

Carvana de Bine a Crucii Roșii Române face prima oprire în Buzău, unde timp de două zile oferă de consultații și investigații medicale GRATUITE locuitorilor comunei Gura Teghii.

 

Pe lângă proiectele prin care vine în ajutorul persoanelor aflate în dificultate, ori prin care protejează copiii de excluziune socială și îi învață reguli de igienă și de prim-ajutor, Societatea Națională de Cruce Roșie din România lansează „Carava de Bine”, un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 16 județe. Fiecare Caravană, pe parcursul a două zile, va efectua consultații și investigații medicale GRATUITE, cu medici de specialitate.

Prima oprire a caravanei va avea loc în județul Buzău, în comuna Gura Teghii, unde localnicii vor beneficia de consultații și investigații medicale gratuite, în zilele de 18 și 19 februarie.

În fiecare dintre cele două zile, la Căminul Cultural Păltiniș, între orele 10.00 și 18.00, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi alături de locuitorii comunei Gura Teghii.

 

Localnicii care se vor adresa „Caravanei de bine” a Crucii Roșii vor beneficia de:

• EKG și ECOGRAF abdominal și cardiac

• Consultații pediatrie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, diabetologie

• Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei

• Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii

• Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentatia copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.

În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie. Vă așteptăm cu drag, la Căminul Cultural Păltiniș! Prevenția bolilor este esențială, iar noi aducem medicii aproape!”, transmit reprezentanții Crucii Roșii Buzău.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*