Cornel Vasilescu, presedinte interimar la Casa de Asigurari de Sanatate

26 iulie 2012 | 0 comentarii |

Laura Circei a parasit institutia in urma modificarii indicatorilor stabiliti de CNAS si, probabil, va prelua sefia CEC Buzau.

 

Astazi, Laura Circei, presedintele – director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Buzau, a fost eliberata din functie, iar Corneliu Georgian Vasilescu a fost numit interimar la conducera institutiei.

„Printr-un Ordin al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au fost modificati indicatorii de performanta si toti presedintii-directori generali din tara au fost eliberati din functie. Decizia a fost publicata ieri in Monitorul Oficial, iar intr-o alta prevedere legala se stipuleaza ca modificarea cu mai mult de 50% a acestor indicatori are ca efect revocarea mandatului”, a precizat pentru www.sanatateabuzoiana.ro Laura Circei, mentionand ca tot astazi i-a predat stafeta lui Cornel Vasilescu și a parasit institutia.

Laura Circei, sustinuta politic de PNL, spune ca deocamdata vrea sa plece in vacanta. Potrivit unor zvonuri care circula de ceva vreme prin oras, aceasta va prelua insa, in curand, sefia CEC-ului, unitate bancara in cadrul careia a mai avut functie de conducere, in perioada guvernarii Tariceanu, dar pe care a parasit-o pentru a asigura managementul Spitalului Judetean de Urgenta, iar in ultima perioada a gestionat conducerea CJAS.

Plecarea Laurei Circei de la Casa de Asigurari era, de altfel, asteptata, avand in vedere ca in urma negocierilor din USL, acest post revine PSD.

 

Noul presedinte-director general interimar Cornel Vasilescu este unul dintre cei mai vechi angajati ai CJAS Buzau, ocupandu-se in principal de relatia cu clientii si cu mass-media si este sustinut politic de PSD.

Avand profesia de baza asistent medical, Vasilescu este unul dintre membrii activi ai CNSLR Fratia – Filiala Buzau, via SANITAS (cel mai mare sindicat din sistemul medical buzoian). Potrivit CV-ului prezentat la solicitarea www.sanatateabuzoiana.ro, Corneliu Georgian Vasilescu este „absolvent Stiinte Juridice si al Facultatii de Administratie Publica, cu trei masterate sustinute in Administratie Publica si Politici Internationale, Management Sanitar si Spitalicesc, respectiv, Criminalistica Economico-financiara, la ora actuala fiind doctorand in Administratie Publica”.

El spune ca va candida la aceasta functie in momentul in care se va organiza concurs, iar pentru cazul in care se va reorganiza CNAS, prin desfiintarea Caselor judetene si infiintarea unor Case regionale (10 sau 12 din 41 cate sunt acum), Vasilescu si-a propus sa faca „toate demersurile pentru ca Buzaul sa fie centru regional”.

 

 


Categorii: C.A.S., Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*