Crucea Rosie redeschide Banca de alimente la Carrefour

30 noiembrie 2013 | 0 comentarii |

Astazi, la hipermarket au fost instalate containere speciale in care buzoienii si locuitorii altor 15 orase din tara vor putea dona alimente greu perisabile pentru copii nevoiasi.

 

banca de alimentePentru ca Sarbatorile de Iarna se apropie cu pasi repezi, Crucea Rosie din Romania a lansat astazi, o actiune caritabila la nivel national, in colaborare cu lantul de hipermarketuri Carrefour, activitate ce se va desfasura in 16 orase, in care reteaua are deschise magazine: Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta Turnu-Severin, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Suceava.

Campania face parte dintr-un program mai vechi, denumit „Banca de alimente”, derulat in parteneriat de Crucea Rosie si reteaua Carrefour, in scopul de a veni in ajutorul persoanelor defavorizate.

De aceasta data, actiunea este organizata in beneficiul familiilor nevoiase cu multi copii, iar in masura in care donatiile stranse o vor permite, alimentele vor ajunge si la alte persoane defavorizate.

 

Floarea Barzu, director CR Buzau

Floarea Barzu, director CR Buzau

„Banca de alimente” a fost deschisa astazi, de „Sfantul Andrei”, prima dintre sarbatorile iernii in care copiii sunt principalii beneficiari ai cadourilor.  Clientii sunt anuntati despre aceasta actiune prin afise amplasate la intrarea in hipermarketuri si la rafturile de alimente. In magazine se vor afla si voluntarii Crucii Rosii care le vor da clientilor informatii suplimentare despre campanie si ii vor indemna sa doneze alimente pentru copiii nevoiasi, astfel incat familiile acestora sa aiba ce pune pe masa cu ocazia Sarbatorilor.

In fiecare hipermarket au fost amplasate containere speciale, in apropierea  caselor de marcat, in care clientii si orice persoana care doreste sa faca o fapta buna vor putea sa doneze alimente din categoria celor greu perisabile.

Banca de alimente a Crucii Rosii reprezinta, de cand a fost inaugurata – in urma cu 4 ani, un ajutor real si constant pe care il acordam persoanelor aflate in imposibilitatea de a-si procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, in pragul sarbatorilor de iarna, sa sprijinim cat mai multi oameni nevoiasi si sa aducem bucurie copiilor pentru care o masa calda valoreaza mai mult decat o jucarie. De aceea, lansam invitatia tuturor clientilor Carrefour de a se alatura campaniei noastre si de a deveni Mos Craciun pentru copiii care sufera de foame, printr-o donatie de alimente greu perisabile”, a declarat Floarea Barzu, presedinta filialei Buzau a Crucii Rosii.

 

Andreea Mihai, director marketing Carrefour

Andreea Mihai, dir.marketing Carrefour

In acelasi timp Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour Romania, spune caBanca de Alimente este un proiect permanent, prezent in hipermarketurile Carrefour Romania. Doar in 2012, clientii au donat  aproximativ 73 de tone de alimente, ajutand astfel 17,000 de familii. Motivul pentru care am decis sa ne alaturam colectei internationale a Fundatiei Carrefour a fost readucerea in atentia clientilor nostri a acestei cauze atat de valoroase si necesare pentru Romania. In mod particular, persoanele care ne vor vizita hipermarketurile vor avea ocazia de a afla direct de la voluntarii Crucii Rosii cum ii putem ajuta pe cei mai putin norocosi dintre noi. In 2014 speram sa ajutam peste 20.000 de familii nevoiase din intreaga tara, prin toate actiunile desfasurate impreuna cu partenerii nostri de la Crucea Rosie Romana”.

Asadar, incepand de astazi, toti buzoienii (si nu numai ei) care doresc sa faca donatii pentru Banca de alimente, pot merge in hipermarketurile Carrefour pentru a depune alimentele pe care doresc sa le ofere celor nevoiasi, aici urmand a fi indrumati de voluntarii de la Crucea Rosie.

 


Adaugati un comentariu


 

*