Crucea Roșie Română a dus 150 tone de produse de strictă necesitate la Cernăuți

3 martie 2022 | 0 comentarii |

Covoiul umanitar al Crucii Roșii Române a ajuns în Ucraina, cu 150 de tone de produse de strictă necesitate pe care românii le-au donat pentru a veni în ajutorul populației ucrainiene, greu încercate de atacurile armatei rusie. 

 

Crucea Roșie Română a trimis, miercuri, primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina, iar în această dimineață, 6 tiruri încărcate cu 150 de tone de produse de maximă necesitate au ajuns la Cernăuți, iar la graniță, refugiații sunt întâmpinați cu ceai cald și alimente. 

Prioritatea Crucii Roşii Române este de a ajuta populaţia civilă care ajunge pe teritoriul României, dar şi de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie în Ucraina. Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniţi şi protejaţi. Astfel, încă de la debutul atacurilor asupra Ucrainei, Crucea Roşie Română a lansat apelul umanitar „Umanitatea nu are graniţe”, venind în ajutorul populaţiei afectate de război prin toate mijloacele de care dispune. Voluntarii Crucii Roşii Române sunt prezenţi în mai multe puncte de intrare în ţară, oferind ajutor populaţiei civile ucrainene care ajunge pe teritoriul României. În plus, poporul ucrainean care nu a reuşit să fugă din calea războiului va fi ajutat prin transporturi umanitare trimise din România pentru sprijinirea Crucii Roşii din Ucraina”, a transmis Bogan Ioan Lefter, directorul Crucii Roșii.

 

O parte din cele 150 de tone au fost colectate la Buzău, în urma campaniei organizate de filala locală a Crucii Roșii, Primăriei Buzău și Fundației Comunitară. În doar câteva zile s-au strâns cantități importante de alimente neperisabile, haine, pături sau alte produse de strictă necesitate, pentru persoanele care au fugit din calea războiului și s-au adăpostit în România, dar și pentru cei rămași în Ucraina. Trei transporturi cu ajutoare au plecat de la Buzău spre județele de la graniță, pentru a ajuta refugiații, iar aproximativ șapte tone de produse donate de buzoieni au fost trimise în Ucraina. În total, la Buzău s-au colectat aproximativ zece tone de ajutoare pentru ucrainienii afectați de război.

Între timp, o parte din refugiații care au ajuns în județele de la granița României cu Ucraina s-au îndreptat către Buzău, unde au fost găzduiți și sprijiniți de comunitatea locală. Marți seară, primii refugiați au fost cazați la Liceul cu Program Sportiv, unde au fost amenajate spații speciale pentru aceștia. Miercuri seară li s-au alăturat alte familii de ucraineni, iar mulți dintre cei care au cerut ajutor sunt copii. Peste 60 de voluntari, inclusiv cu 5 traducători de rusă și ucraineană, ajută refugiații. Autoritățile locale le mulțumesc tuturor buzoienilor, școlilor și agenților economici care s-au mobilizat în număr mare și au dus cantități importante de ajutpare la Vila Albatros și la sediul Crucii Roșii Buzău. Oamenii donează cu lacrimi în ochi și sunt solidari cu suferința ucrainienilor, greu încercați.

 

Sprijinul transportat de Crucea Roșie în Ucraina constă, potrivit unui comunicat remis de organizația umanitară, în 6 tiruri cu 150 de tone de produse de maximă necesitate:

• alimente de bază greu perisabile: mălai, făina de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi.

• produse îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede

• pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii

• produse de igienă personală: pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, hârtie igienică

• materiale sanitare: seringi, ace și dezinfectant

Colegii noștri Marius Ion și Simion Costin însoțesc cele șaste camioane ce vor trece granița pentru a duce ajutoare persoanelor afectate de criza umanitară. Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături!”, transmite Floarea Bîrzu, directorul filialei Buzău a Crucii Roșii.

 

eMAG și Tazz s-au alăturat campaniei umanitare „Umanitatea nu are granițe”, lansată de Crucea Roșie Română în sprijinul populației civile sever afectate. Astfel, 5 din cele 6 camioane din cadrul convoiului umanitar sunt susținute prin contribuția eMAG, ce constă în alimente, materiale sanitare și de primă necesitate în valoare de 550.000 de lei. În plus, clienții eMAG și Tazz pot efectua donații direct din cele două platforme, iar valoarea unei donații începe de la 5 lei. Din fondurile rezultate din donațiile efectuate pe cele două platforme, Crucea Roșie Română va achiziționa necesarul de hrană și produse sanitare pentru populația civilă ucraineană.

În continuare se pot face donații:  ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro; PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE. Donatii în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă; prin platforma REVOLUT; DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente sau DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana: RO76BRDE410SV07590484100 (lei); RO12BRDE410SV31714694100 (Euro); RO88BRDE410SV36413794100 (USD).

 

(Sursă foto: Crucea Roșie Română) 

 


Adaugati un comentariu


 

*