Cursuri gratuite de calificare pentru pacientii oncologici si cei cu hepatita C

10 martie 2015 | 0 comentarii |

Acestia se pot recalifica in cadrul unui program derulat de fundatia Renasterea, iar la finalul cursurilor vor primi si o indemnizatie de 550 de lei.

 

Mihaela Geoana

Mihaela Geoana

Fundatia Renasterea si-a anuntat, la inceputul acestei saptamani, calendarul de activitati pentru perioada imediat urmatoare, majoritatea dintre ele derulate in cadrul unui proiect cu finantare europeana. Este vorba de proiectul SALVA, derulat in parteneriat cu Partnet, proiect ce beneficiaza de o finantare POSDRU.

Cu aceasta ocazie, Mihaela Geoana, presedintele fundatiei, a anuntat ca incepand cu 20 martie, vor fi desfasurate o serie de cursuri de calificare adresate pacientilor oncologici si celor diagnosticati cu hepatita C, cursuri pe care acestia le vor putea urma gratuit, la final primind chiar si o indemnizatie in valoare de 550 de lei, odata cu oportunitatea de a-si gasi un loc de munca, tot cu ajutorul reprezentantilor fundatiei.

 

curs de calificareCursurile sunt acreditate de Ministerul Muncii, costul pregatirii fiecarui cursant fiind de aproximativ 2.000 de lei. Conform Mihaelei Geoana, in aceasta perioada este in plina desfasurare campania de inscriere a candidatilor care doresc sa urmeze aceste cursuri, presedintele fundatiei precizand ca sunt disponibile in total 800 de locuri si ca cererea este deja una foarte mare.  Programul se adreseaza locuitorilor din judetele Olt, Constanta, Iasi si Bucuresti-Ilfov, iar persoanele interesate se pot inscrie printr-un email trimis la una dintre adresele mailto:3salva@gmail.com sau fundatiarenasterea@gmail.com. In paralel cu desfasurarea cursurilor de calificare, care vor incepe din data de 20 martie, reprezentantii fundatiei Renasterea impreuna cu cei ai Partnet, vor face campanii de constientizare a angajatorilor, pentru a-i convinge pe acestia sa le ofere un loc de munca persoanelor care termina cursurile respective.

 

Cristiana Copos

Cristiana Copos

In cadrul aceluiasi proiect cu finantare europeana, fundatia Renasterea a anuntat ca pe parcursul acestei luni va fi desfasurata si campania „In luna lui Martisor, cel mai frumos cadou este Sanatatea ta”, in cadrul careia vor fi efectuate gratuit 167 de mamografii si 381 de teste Babes Papanicolau la Centrul Medical de Excelenta Renasterea din Bucuresti. Activitati similare au mai fost organizate pana in prezent si in alte zone ale tarii, prin intermediul unitatii mobile a fundatiei Renasterea.

Cu aceeasi ocazie, vicepresedintele fundatiei, Cristiana Copos, a anuntat  ca va continua si campania „Adu-ti mama la doctor”, prin care orice femeie poate veni insotita de mama ei pentru efectuarea de mamografii sau consultatii.

 

fundatie reanstereaActivitatea fundatiei Renasterea a inceput in anul 2001, cu Programul de prevenire si depistare precoce a cancerului de san. De atunci pana in prezent, peste 64.000 de femei au beneficiat de serviciile medicale oferite de fundatia Renasterea, avand astfel sansa de a afla daca sunt sanatoase sau daca trebuie sa se trateze pentru a-si redobandi sanatatea. Totodata, peste 2,4 milioane de femei au fost informate in legatura cu importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san.

In prezent, fundatia Renasterea detine in Bucuresti un Centru Medical pentru Diagnostic al afectiunilor mamare, un Centru de Informare Medicala, doua Unitati Mobile de Diagnostic evaluate la peste 300.000 de euro fiecare si un Centru Medical de Excelenta, investitie de peste 2.000.000 de euro.

 


Categorii: Actual, Fundatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*