Debut universitar în „forță” la UMFST Târgu Mureș

28 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Abia întorși din Finlanda, profesorii și studenții mediciniști deschid anul universitar cu un eveniment prin care celebrează internaționalizarea academică, iar în zilele următoare, universitatea organizează o conferință internațională.

 

Targ educațional Helsinki

Anul universitar debutează în forță la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș. O delegație a Universității, formată din șef de lucrări dr. Anca Cârje, de la Disciplina de Chimie Analitică și Analiza Medicamentului din cadrul Facultății de Farmacie, și Nicoleta Suciu, de la Departamentul de Proiecte Europene și de Cercetare al Universității, a participat, în perioada 24 – 27 septembrie 2019, la Conferința și Expoziția Anuală EAIE (European Association for International Education), care s-a desfășurat la Helsinki (Finlanda).

EAIE reprezintă cea mai importantă reuniune din Europa în domeniul internaționalizării educației și a doua la nivel global. Din perspectiva delegației UMFST Târgu Mureș, principalele obiective ale participării au fost reprezentate de creșterea vizibilității Universității noastre și de prezentare a ofertei educaționale.

 

Studenți

În data de 2 octombrie 2019, la ora 18.00, pe esplanada din fața clădirii centrale, studenții mediciniști, împreună cu dascălii lor, organizează „Ziua Națiunilor”, un eveniment cu tradiție dedicat studenților internaționali, informează biroul de preă al UMFST Târgu Mureș, printr-un comunicat.

Ziua Națiunilor celebrează internaționalizarea academică, multiculturalitatea și diversitatea studenților străini care învață și se formează ca oameni și ca profesioniști în cadrul UMFST Târgu Mureș, ocazie cu care vor fi arborate drapelele tuturor statelor de proveniență a studenților străini”, se menționează în comunicatul amintit.

Evenimentul se va încheia cu proiecții 3D ale steagurilor pe clădirea centrală.

În prezent, la UMFST Târgu Mureș studiază peste 800 de studenți internaționali din peste 55 de state.

 

În zilele imediat următoare, adică pe 3 și 4 octombrie, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul UMFST Târgu Mureş, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada şi Universitatea Zagazig din Egypt, organizează cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Internaționale „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2019”.

Conferința va reuni participanți din 18 țări de pe 5 continente, iar specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială, vor prezenta 123 de lucrări științifice, distriuite pe 9 secțiuni.

În decursul celor douăsprezece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2019 a conferinței este susţinută şi cofinanţată de Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică”, a precizat prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, preşedintele comitetului ştiinţific.

Conferinţa a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 3 octombrie 2019, ora 10.00, în Aula Magna (str. Nicolae Iorga, nr. 1).

(Sursă foto: UMFST)

 


Adaugati un comentariu


 

*