DGASPC Buzău și șase specialiști ai instituției, laureați ai Galei MAMA

12 martie 2021 | 0 comentarii |

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Tinerilor Instituționalizați, la Teatrul Evreiesc de Stat din București, având-o amfitrioană pe inegalabila Maia Morgenstern.

 

Tot mai mulți copii și tineri care nu cresc în familia naturală, așa cum ar fi ideal, ajung să-și îndeplinească visele cu ajutorul specialiștilor din instituțiile de ocrotire. Când primesc dragoste, empatie, sprijin și sunt ocrotiți de cei care și-au asumat responsabilitatea creșterii și educării lor în cadrul acestor instituții, acești tineri reușesc să depășească greutățile și nu-i uită pe cei care i-au ajutat și i-au învățat să dăruiască, la rândul lor, ceea ce au învățat, altor oameni.

Consiliul Tinerilor Instituționalizați din România (CTIR), format din foști beneficiari ai sistemului de protecție, care acum reprezintă drepturile copiilor și tinerilor lipsiți de familie, la nivel național și internațional, au lansat, în urmă cu patru ani, un eveniment prin care tinerii instituționalizați își pot exprima recunoștința față de cei mai devotați și mai responsabili dintre specialiștii autorităților/instituțiilor/ONG-urilor care desfășoară activități în domeniu.

Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Gala MAMA s-a desfășurat online, iar pe scena Sălii Mari a Teatrului Evreiesc de Stat din București au urcat doar reprezentanții CTIR și îndrăgita actriță Maia Morgenstern – directorul instituției de cultură care a găzduit evenimentul.

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Buzău, care a încheiat anul 2020 cu Premiul pentru cel mai bun profesionist din cadrul instituțiilor/autorităților publice centrale și locale, acordat directorului executiv al instituției, Loredana Dorobanțu, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor „Drepturile Copiilor Korzack”, a început cu dreptul și anul acesta, primind distincții la mai multe categorii.

Cea de-a IVa ediție a Galei MAMA a fost organizată chiar de Ziua Femeii, iar DGASPC Buzău și specialiștii instituției au obținut nu mai puțin de opt premii.

În deschiderea evenimentului, Maia Morgenstern i-a salutat cu o reverență pe cei care au participat online și pe reprezentanții CTIR, Andreas Elgard și Napoleon Valentin Alexandru, alături de care a întreținut atmosfera așa cum doar o mare Doamnă a Teatrului știe s-o facă, iar pentru că în profesia sa aplauzele înseamnă cea mai frumoasă răsplată, la rândul său i-a aplaudat frenetic pe fiecare dintre premianți, în momentul în care au fost anunțați, fie că aceștia au fost sau nu prezenți online.

 

Reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, și-a exprimat bucuria că cei care lucrează în sistemul de protecție a copillui din România sunt omagiați, felicitându-i pe toți premianții Galei și apreciindu-i mai ales pentru ceea ce fac în această perioadă deosebit de dificilă, menționând că acești copii au nevoie de multă atenție și de multă dragoste, disciplină și obținerea treptată a unui grad de independență care să le permită integrarea în societate.

La rândul său, Mădălina Turza, fostă președintă a Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții și actual consilier în cadrul Cancelariei prim-ministrului Florin Cîțu, a subliniat responsabilitatea celor care lucrează în sistemul de protecție de a le oferi condiții bune și foarte bune de creștere și educare copiilor și tinerilor din sistem, dar și dragostea și înțelegerea de care aceștia au atâta nevoie.

Primul premiu al Galei a fost oferit pentru „Cel mai bun proiect de incluziune socială pentru tinerii instituționalizați”, brutăriei Concordia, care printr-un proiect al Organizației umanitare cu același nume a oferit sprjin în calificare și locuri de muncă multor tineri proveniți din sistemul de protecție.

 

Loredana Dorobanțu și Mădălina Turza

DGASPC Buzău a primit „Premiul pentru exemplu de bună practică în protecția copilului” – Locul I și „Premiul pentru Instituția anului” – Locul II. La alte patru secțiuni, specialiștii instituției au fost premiați și aplaudați pentru performanță și felul în care își desfășoară actvitatea:

Premiul pentruCel mai bun manager de caz” a fost atribuit asistenților sociali buzoieni Loredana Berechet- Locul I, Marilena Munteanu – Locul II și Stela Mincu – Locul III.

Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenței socialea revenit educatoarei Mihaela Orza.

Premiul pentru promovarea drepturilor copiluluia fost atribuit Cristinei Niculescu – șef serviciu Intervenție în Domeniul Asistenței Sociale, Evaluare și Consiliere, iar Premiul „Cel mai bun Educator” i-a fost acordat Marcelei Hodorog .

Pentru performanțele obținute și pentru dăruirea de care dau dovadă în creșterea și îngrijirea copiilor, dar și față de persoanele adulte aflate în sistemul de protecție”, Loredana Dorobanțu le-a mulțumit tuturor angajaților DGASPC Buzău, iar organizatorilor Galei – pentru premiile acordate.

 

Maia Morgenstern

În cadrul Galei s-au mai acordat distincții pentru „Cel mai bun asistent social”,Cel mai ascultător psiholog” și „Cel mai bun Manager de Centru

Asociația Blondie a primit Premiul pentru „Cel mai implicat ONG în promovarea drepturilor omului”, iar Asociația Caritas a fost distinsă cu „Premiul pentru cel mai activ ONG în promovarea adopției și a dreptului la o familie”.

Premiul Special MAMA a fost acordat invitatului special al evenimentului, Maia Morgenstern, care l-a primit cu multă emoție.

Gala MAMA s-a desfășurat la Sala Mare a Teatrului Evreiesc de Stat, în seara zilei de 8 martie, și este un eveniment în cadrul căruia copiii instituționalizați din România își pot exprima respectul și recunoștința față de cei pe care îi consideră familia lor. Dintre cele 153 de persoane, organizații și instituții nominalizate, DGASPC Buzău și șase dintre specialiștii instituției au fost aleși de juriul Galei între laureați.

 


Adaugati un comentariu


 

*