Loteria Română s-a alăturat proiectului Telefonul Vârstnicului

Proiectul a fost demarat în urmă cu câțiva ani de Fundația Regală Margareta a României, fiind singura linie telefonică gratuită şi confidenţială dedicată vârstnicilor.

 

Telefonul Vârstnicului este cel mai important proiect derulat de Fundația Regală Margareta a României, căreia i s-a adăugat un nou partener important. Este vorba de Loteria Română, care a decis să sprijine eforturile de ajutorare a celor care apelează la această linie specială. Astfel, reprezentanții companiei au anunțat că vor contribui financiar pentru acordarea de ajutoare materiale unui număr de 100 de vârstnici aflaţi în situaţii dificile de viaţă.

Directorul general al companiei, Sebastian-Iacob Moga, a declarat că „avem datoria să acordăm respectul, atenţia şi sprijinul nostru, uneia dintre cele mai vulnerabile categorii sociale, vârstnicii. Perioada pe care o traversăm este una deosebit de sensibilă pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru cei care au nevoie de ajutor să poată trece cu bine de pandemie. Pe lângă contribuţia pe care Loteria Română o aduce întregii societăţii de peste 114 ani, prin finanţarea proiectelor de interes public naţional, suntem onoraţi să ne aflăm alături de Fundaţia Regală Margareta a României pentru a da, împreună, o mână de ajutor celor care astăzi sunt în nevoie, dar care în trecut şi-au adus aportul la consolidarea unei naţiuni puternice în care oamenii se pot bizui unii pe ceilalţi”.

 

Fundația a lansat recent Fondul pentru Vârstnici, creând o reţea de servicii sociale, activă în diverse comunităţi, dedicată susţinerii persoanelor vârstnice. Până la finele anului trecut, fuseseră ajutați prin intermediul acestui fond circa 5.000 de vârstnici, iar inițiatorii au anunțat că și-au propus să își extindă serviciile sociale şi aria de acoperire a proiectelor dedicate vârstnicilor, astfel încât să poată veni în sprijinul a peste 20.000 de beneficiari. Aceștia sunt selectați din rândul celor care apelează la Telefonul Vârstnicului și cer ajutor, iar pentru a veni în sprijinul lor, fundația are nevoie de ajutor din partea partenerilor. „Pandemia ne ţine la distanţă şi noi ştim că mulţi seniori înfruntă azi situaţii dificile de viaţă. Ei sunt cei care ne-au iubit şi ne-au crescut şi le întoarcem sprijinul atunci când ei au cea mai mare nevoie de ajutor. Vârstnicii singuri reprezintă prioritatea Fundaţiei Regale Margareta a României în timpul pandemiei Covid-19. Prin implicare şi solidaritate, putem face diferenţa în viaţa acestora. Alături de Loteria Română, le putem oferi sprijinul necesar pentru a face faţă cu bine peste acestei perioade”, a declarat Ioana Petrea, director de comunicare şi atragere de fonduri, în cadrul Fundaţiei Regale Margareta a României.

 

Aceasta a adăugat că nevoia de sprijin material şi financiar ocupă un loc important în topul solicitărilor celor care au apelat Telefonul Vârstnicului în perioada pandemiei. Din luna martie a anului trecut şi până în prezent, au fost înregistrate peste 900 de solicitări pentru sprijin financiar şi material, în vederea procurării de produse alimentare, sanitare şi alte produse necesare acoperirii nevoilor de bază. În baza finanţării oferite de Loteria Română, 100 de persoane vârstnice afectate de lipsuri majore vor primi tichete sociale în valoare de 200 de lei de persoană. Acestea vor fi distribuite în trei tranşe, prima ajungând deja la beneficiari în luna decembrie a anului trecut, iar următoarele două tranşe vor fi oferite vârstnicilor luna aceasta şi în aprilie, înaintea Sărbătorilor de Paşte.

Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică gratuită şi confidenţială dedicată seniorilor din România. Apelurile se pot face la 0800 460 001, de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00 şi sâmbăta între 08.00 și 16.00. Serviciile de consiliere socială, consiliere psihologică şi sprijin emoţional, socializare şi alinare a singurătăţii, oferite prin echipa de asistenţi sociali şi psihologi, contribuie la informarea vârstnicilor şi facilitarea accesului la servicii de suport, precum şi la creşterea sentimentului de apartenenţă socială a vârstnicilor.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*