Fundaţia Regală Margareta a României își extinde serviciile sociale destinate vârstnicilor

9 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Peste 20.000 de persoane ar putea beneficia astfel de sprijin, însă pentru asta, reprezentanți fundației umanitare au nevoie de sprijin financiar.

 

Unul dintre proiectele importante derulate de Fundaţia Regală Margareta a României este și Fondul pentru Vârstnici, prin care persoanele din această categorie primesc sprijin material și emoțional. Bazându-se pe sponsorizări şi donaţii, fundaţia a creat o reţea de servicii sociale, activă în diverse comunităţi, dedicată susţinerii persoanelor vârstnice, a mobilizat sute de voluntari, a extins proiectele sociale în noi zone geografice şi a lansat noi servicii implicând echipa proprie de asistenţi sociali şi psihologi. Persoanele vârstnice în dificultate au beneficiat astfel de echipamente sanitare şi de protecţie, pachete de ajutor cu bunuri de necesitate, livrare gratuită la domiciliu a cumpărăturilor sau a medicamentelor, consiliere socială şi îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate, îngrijire la domiciliu, sprijin practic în locuinţă, dar şi sprijin emoţional constant sau consiliere psihologică gratuită.

De la declanşarea pandemiei, aproape 5.000 de bătrâni, mulţi dintre ei cu dizabilități, boli cronice sau lipsuri materiale, au primit ajutor prin Fondul pentru Vârstnici.

 

Cu această ocazie, reprezentanții fundației au decis să își extindă  serviciile sociale şi a aria de acoperire a proiectelor dedicate vârstnicilor, astfel încât să poată veni în sprijinul ap peste 20.000 de beneficiari.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat în care se arată că peste un milion de vârstnici din România trăiesc singuri, iar pe fondul declanşării crizei pandemice, Fundaţia Regală Margareta a României a înregistrat, în anul 2020, cele mai numeroase solicitări de sprijin. „Distanţarea socială înseamnă pentru multe persoane vârstnice lipsa unui ajutor esenţial, cum ar fi cel pentru îngrijirea personală, procurarea alimentelor şi medicamentelor, sau chiar absenţa unui interlocutor. Pentru că numărul celor care caută ajutor este în continuă creştere, fundaţia îşi propune să ajute până la 20.000 de seniori, prin proiectele sale şi o reţea de parteneri sociali”.

Pentru a putea duce la îndeplinire acest demers, fundația are nevoie și de implicarea unor parteneri, făcând în acest sens un apel către companii, dar și către persoanele fizice.

 

Astfel, companiile care doresc să de implice pot direcționa 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri către Fondul pentru Vârstnici, iar persoanele fizice pot face o donație lunară completând un formular on-line pe site-ul fundației.

Sumele donate vor fi folosite pentru identificarea de resurse sau soluţii pentru solicitările adresate de vârstnici, facilitarea accesului la servicii de suport, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu și oferirea de consiliere psihologică şi sprijin emoţional bătrânilor cu depresii sau anxietate, prin specialişti. Totodată, alinarea singurătăţii pentru vârstnicii care nu mai au familie sau un cerc de suport, facilitarea livrării acasă a medicamentelor sau a cumpărăturilor, prin reţele de voluntari sau ONG-uri locale și acordarea de tichete sociale sunt alte servicii sociale de care vor beneficia cât mai mulți vârstnici.

Nu în ultimul rând proiectul își propune și implicarea ca voluntari pentru copii din medii defavorizat a bătrânilor care doresc să redevină activi. În perioada următoare, o parte din aceste fonduri vor fi folosite pentru meniuri festive la domiciliu şi organizarea de acţiuni care să le readucă vârstnicilor spiritul Sărbătorilor care se apropie.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*