Un rezident de la Institutul Socola, primul medic român premiat la Congresul Mondial de Psihiatrie

Acesta a fost desemnat câștigătorul unei competiții, în cadrul evenimentului științific organizat de Asociaţia Mondială de Psihiatrie.

 

Zilele acestea are loc la Bangkok, în Thailanda, cea de-a 20-a ediție a  celei mai importante manifestări ştiinţifice din domeniul psihiatriei. Este vorba de  Congresul Mondial de Psihiatrie, care inclus și o competiție destinată tinerilor specialiști din întreaga lume. Printre aceștia s-a numărat și dr. Marcel-Alexandru Găină medic rezident psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola, care nu doar că a participat, dar a și reușită s câștige această competiție. Acesta spune că a fost vorba de o competiție interactivă, în cadrul căreia fiecare concurent a avut la dispoziţie trei minute şi un singur slide pentru a-şi prezenta lucrarea ce a vizat „Standardizarea tehnicilor de expunere la realitatea virtuală în tulburările anxioase”. După terminarea expunerii, fiecărui concurent i s-au alocat două minute pentru sesiunea de întrebări şi răspunsuri. Pe lângă acurateţea datelor ştiinţifice prezentate, a fost punctat şi modul în care concurentul a reuşit să capteze atenţia auditoriului. „Provocarea a constituit-o încadrarea în timpul de 3 minute, competiţia fiind recunoscută pentru dificultate, întrucât necesită o bună stăpânire a temei şi o mare capacitate de sinteză. Tema abordată, precum şi modul de prezentare au stârnit curiozitatea publicului, astfel încât sesiunea de întrebări şi răspunsuri care mi-a fost alocată a fost prelungită de la două minute la aproximativ 20 de minute, pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor care mi-au fost adresate”, a declarat dr. Marcel-Alexandru Găină.

 

Bogdan Saramet

Câștigarea premiului întâi la un eveniment de o asemenea amploare este considerată un mare succes de către directorul institutului de la Socola, Bogdan Şaramet. Unitatea medicală ieșeană este singura din România care a participat la acest congres, iar managerul a mai declarat că „este pentru prima dată din 1950, de la înfiinţarea Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, când un participant de la noi din ţară câştigă locul întâi într-o competiţie de o asemenea anvergură, iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât premiul a fost câştigat de dr. Găină, medic rezident în cadrul Institutului. Vorbim aici despre o nouă confirmare a faptului că Iaşul are cei mai buni specialişti în psihiatrie, iar Institutul de Psihiatrie Socola reprezintă vârful de lance în psihiatria românească, fapt recunoscut acum şi la nivel mondial”.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*