Directorul medical al SJU Tulcea, în arest pentru luare de mită

17 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Ofițerii anticorupție s-au autosesizat în acest caz pe baza unor discuții purtate pe un grup de Facebook și au organizat un flagrant.

 

SJU Tulcea

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tulcea a primit o grea lovitură de imagine venită chiar din partea directorului medical al unității, care a ajuns în arest, după ce a fost prins în flagrant, la scurt timp după ce a luat mită. Flagrantul a fost pus la cale de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), care au aflat despre aceste practici de pe Facebook și au demarat cercetările în această direcție.

Aceștia au urmărit discuțiile de pe un grup destinat tinerelor mame, unde unele dintre membre spuneau că medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache obișnuia să ceară bani pentru a acorda consultații și îngrijiri pacientelor care nu erau asigurate. Acest fapt era confirmat de mai multe paciente, în cadrul discuțiilor de pe grup, astfel că ofițerii DGA au pus la care un flagrant.

Acesta a avut loc mați, când o pacientă fără asigurare medicală s-a prezentat la spitalul din Tulcea, adresându-se directorului medical în vederea unor servicii medicale și analize. Medicul Deniz-Taniure Dumitrache a condiționat acordarea acestor serviciu de primirea unei sume de bani, fiind prinsă în flagrant în momentul în care primea 300 de lei de la soțul pacientei.

 

Bani primiți au fost găsii asupra sa, împreună cu alți 3.000 de euro și 2.650 de lei, despre care anchetatorii suspectează că proveneau tot din mită, încasată de la paciente aflate în aceeași situație.

Întrucât infracțiunea de luare de mită a fost constatată în flagrant, ofițerii anticorupție au dispus arestarea preventivă pentru 24 de ore a medicului ginecolog, iar în cursul zilei de ieri, aceasta a fost prezentată instanței de judecată cu propunerea de prelungire cu încă 29 de zile a mandatului.

Pe baza probelor administrate, judecătorii au admis propunerea și au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile directorului medical de la SJU Tulcea.

În motivarea sentinței, care poate fi atacată cu recurs, se menționează că dr. Deniz-Taniure Dumitrache ar fi comis 18 fapte similare. Inițial, la momentul reținerii pentru 24 de ore, anchetatorii aveau dovezi clare față de două infracțiuni, comise în perioada 9 iulie – 15 octombrie, sumele primite ca mită fiind de 400 și 300 de lei.

Ulterior, cu ocazia extinderii cercetărilor, se pare că aceștia au descoperit și alte fapte similare, astfel că în seama medicului sunt puse acum 18 infracțiuni, iar cercetările continuă.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*