Doar 19 posturi de directori ai caselor județene de sănătate au fost ocupate după trei sesiuni de concurs!

6 august 2021 | 0 comentarii |

La Buzău, postul este ocupat în continuare cu delegație de Valentin Orșa, după ce în niciuna dintre cele trei sesiuni de concurs, niciunul dintre candidați nu a reușită să obțină nici măcar nota 5,00.

 

În urma celor trei sesiuni de examen organizate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru ocuparea posturilor de director general al caselor județene, CASMB și Casa OPSNAJ, doar 19 au fost ocupate până în prezent, astfel că, potrivit președintelui CNAS, Adrian Gheorghe, posturile ocuoate cu delegație vor fi scoase în continuare la concurs, până când vor fi ocupate.

Potrivit datelor transmise de CNAS, pentru prima sesiune, din luna mai, în vederea ocupării posturilor vacante de director general în cele 35 de case județene și a Municipiului București, plus Casa OPSNAJ, s-au înscris 60 de candidați. În urma selecției dosarelor au fost admise 54 de persoane, din care la concurs s-au prezentat doar 33, dintre care au promovat 5, care au și fost instalați, la casele județene din Maramureș – Carmen Eleonora Prodan, Iași – Radu Gheorghe Ţibichi, Tulcea – Eugenia Vasile, Cluj – Lucia-Luminiţa Bruştur-Chirilă și Bistrița Năsăud – Vilhelm Szekely.

În sesiunea a doua, din luna iunie, s-au înscris 54 de candidați, au fost selectați 48 și doar 13 au promovat: Silvia Puie – Alba, Angela Dana Cosma – Arad, Dorel Dulău -Bihor, Alina Mustiață – Botoșani, Ancuța Daisa – Brașov, Luminița Nagy -Constanța, Dragoș Gheorghe Tatu -Covasna, Cristina Sima -Dâmbovița, Carmen Amalia Făgaș – Gorj, Carmen Liana Cîrjan – Olt, Olga Stana – Sălaj, Mihaela Codruța Curta – Satu-Mare, Costinel Alin Voiculeț -Vâlcea.

În cea de-a treia sesiune, organizată în luna iulie, s-au înscris 27 de candidați. Au fost admiși, ca urmare a selecției de dosare, 23 dintre ei, dar numai unul singur a promovat, cu 83 de puncte, Claudiu Tronciu ocupând astfel postul de director general la Casa OPSNAJ.

 

Candidații înscriși la concurs în cele trei sesiuni de examen, pentru a ocupa postul de la Buzău, deținut cu delegație de finanțistul Valentin Orșa, nu au reușit să obțină nici măcar 50 de puncte, astfel că nici nu se poate vorbi de cele 70 de puncte minim necesare pentru a putea promova.La sesiunea din luna mai, pentru postul de la CJAS Buzău s-au înscris 3 candidați, însă unul dintre ei s-a răzgândit până la data susținerii primei probe, iar cei doi care au susținut examenul scris nu au reușit să obțină decât 36,40 respectiv 22,90 de puncte.Și la sesinea din iunie s-au prezentat la concurs doi candidați pentru Buzău, dar și de această dată rezultatul a fost la fel de slab, unul din ei fiind notat cu 49,50 de puncte, iar celălalt cu 29,50 de puncte.Nici a treia sesiune nu s-a dovedit mai „norocoasă” pentru Buzău. Singurul candidat care s-a prezentat la concurs a fost respins după proba scrisă, la care a obținut doar 45,26 de puncte. În consecință, la conducerea instituției care gestionează bugetul Sănătății la Buzău rămâne în continuare interimarul Valentin Orșa, iar postul va fi scos la concurs până când se va găsi cineva care să obțină cel puțin punctajul minim necesar pentru a deveni director general al CJAS Buzău, cu acte în regulă.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget de aproape 10 miliarde de euro numai în acest an. Casele județene de asigurări de sănătate reprezintă, în multe cazuri, „cel mai mare portofel” dintr-un județ, așa cum afirma, la un moment dat, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*