Doar doi medici în cursa pentru cele 27 de posturi scoase la concurs de SJU Buzău

O concurență mai mare există pentru postul de magaziner debutant în cadrul aceleiași unități medicale, pentru care au aplicat doi candidați.

 

Din păcate, deficitul de medici de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău nu va fi serios diminuat cu ocazia noii sesiuni de examene pe care unitatea medicală a anunțat-o la începutul acestei luni, când a scos la concurs 27 de posturi de medici, pentru care perioada depunerii dosarelor s-a încheiat zilele trecute.

Nici de această dată oferta nu a suscitat un interes deosebit din partea medicilor, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului fiind depuse doar două dosare, dintre care unul incomplet.

Unul dintre posturile vizate este cel de medic gastroenterolog în cadrul Compartimentului de Gastroenterologie, pentru care a fost depus un singur dosar, care a și fost admis.

 

Celălalt post este cel de medic în specialitatea dermato-venerologie, disponibil în cadrul Compartimentului Dermato-Venerologie, pentru care intenționează să candideze un rezident în ultimul an în această specialitate. Dosarul pe care acesta l-a depus la Serviciul Resurse Umane este însă incomplet, iar tânărul medic mai are la dispoziție câteva zile pentru a aduce documentele care lipsesc, în caz contrar, dosarul urmând să fie respins.

Prin urmare, la acest moment este sigură organizarea unui singur concurs pentru cele 27 de posturi vacante, iar în zilele următoare urmează a se stabili ce se va întâmpla cu celălalt dosar. Candidații vor concura singuri pe loc și va fi suficient să atingă baremul minim de promovare pentru a obține postul.

 

Paradoxal, o concurență mai mare va fi pentru un post de magazioner debutant din cadrul Serviciului de Aprovizionare, pentru care se va organiza concurs pe data de 22 iunie, în sala de ședințe de la etajul VI al spitalului.

Pentru acest post vor concura doi candidați, astfel că va fi declarat câștigător cel care se va dovedi mai bine pregătit, nefiind suficientă doar obținerea punctajului minim de promovare.

Totuși în ultima perioadă, schema de personal a spitalului buzoian s-a mai completat cu șase medici care au promovat concursurile organizate anterior acestei sesiuni. Este vorba de un chirurg generalist, un urolog, rezident în ultimul an, un gastroenterolog, un internist, un specialist în anatomie patologică și un nefrolog.

Cel mai probabil, posturile rămase neocupate în urma acestei sesiuni, vor fi scoase din nou la concurs, așa cu ms-a mai întâmplat și până acum.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*