Donatii de la pasionatii de lectura, pentru dotarea celui mai mare spital de pediatrie din Moldova

4 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Multumita sumelor donate de clientii unei librarii la achizitionarea unei carti, Spitalul de Copii Sfanta Maria din Iasi a primit un incubator performant si un aparat de ventilatie mecanica.

 

incubatorRecunoscuta pentru implicarea sa in actiuni caritabile in scopul strangerii de fonduri pentru dotarea cu aparatura a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din tara, organizatia Salvati Copiii a atras de partea sa numerosi parteneri care au ales sa se implice, intelegand ca astfel vor contribui la salvarea unei vieti. Un astfel de partener este si Libris Brasov, care detine portalul libris.ro si care s-a alaturat, in urma cu doi ani, campaniei de reducere a mortalitatii infantile initiate de Salvati Copiii. Incepand cu luna decembrie a anului 2014, Libris Brasov le ofera clientilor sai optiunea ca la fiecare comanda de carti facuta on-line sa doneze in beneficiul Salvati Copiii sume variind intre 1 leu si 10 lei sau chiar mai mult. Banii donati ajung astfel in contul organizatiei umanitare si sunt folositi pentru achizitia de aparatura care este donata apoi maternitatilor sau spitalelor de copii.

In scurt timp, cititorii s-au dovedit persoane generoase, din momentul demararii acestei campanii, 135.000 de clienti donand diferite sume, acestia reprezentand aproximativ 23 la suta dintre clientii care isi comanda carti de pe portalul amintit. S-au strans astfel peste 100.000 de euro, bani folositi pentru salvarea de vieti. Cea mai recenta donatie facuta din fonduri provenite le la clientii librariei a ajuns la Spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi, cel mai mare spital de pediatrie din zona Moldovei.

 

Gabriela Alexandrescu

Gabriela Alexandrescu

Unitatea mai beneficiase, anul trecut, de o donatie in valoare de 17.000 de euro, constand intr-un aparat de ventilatie oferit de Salvati Copiii, insa necesarul de aparatura continua sa fie neacoperit. Astfel, unitatea medicala a mai primit, zilele trecute, un incubator performant si un aparat de ventilatie mecanica, dispozitive in valoare de 41.000 de euro. Acestea au fost achizitionate de Salvati Copiii din banii donati de clientii Libris Brasov si vor contribui la salvarea unor copii veniti pe lume inainte de termen sau care ajung in sectia de Terapie Intensiva a spitalului.

Cu aceasta ocazie, Gabriela Alexandrescu, presedintele organizatiei umanitare, a declarat ca „prematurii au nevoie de ingrijire speciala inca din primele clipe. Pe langa eforturile medicilor, acestia au nevoie de echipamente medicale performante pentru a supravietui. De multe ori, un incubator sau un ventilator fac diferenta intre viata si moarte. Ne dorim sa salvam cat mai multi bebelusi si sa dotam maternitatile din Romania cu aparatura atat de necesara. Multumim Libris Brasov pentru sprijin si generozitate”.

 

incubatoare sf mariaSpitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria din Iasi asigura asistenta medicala pediatrica de inalta specialitate pentru municipiul si judetul Iasi, precum si pentru celelalte sapte judete ale Moldovei. De la inceputul anului pana in prezent, aici au fost internati 32.266 de copii, dintre care 1.023 in sectia de Terapie Intensiva Pediatrica, iar 37 dintre acesti pacienti au avut nevoie de suport ventilator continuu.

Despre rolul vital pe care il poate avea un astfel de aparat de ventilatie mecanica si despre incubatorul primit, medicul primar Violeta Streanga, din cadrul Sectiei Clinice Pediatrie, a precizat ca „aparatul de ventilatie mecanica este extrem de binevenit, necesitatea sa fiind impusa de situatiile frecvente in care mai multi pacienti au avut nevoie concomitent de suport ventilator, intrucat aici sunt ingrijiti copii cu boli grave din toata zona Moldovei. Deoarece, printre pacientii ingrijiti, se afla adesea nou-nascuti, si incubatorul primit ne este de un real ajutor, in sectie existand doar unul – cifra absolut insuficienta pentru asigurarea unei ingrijiri optime pentru aceasta categorie de varsta. Este al doilea an de colaborare cu Organizatia Salvati Copiii si profitam de aceasta ocazie pentru a le multumi pentru sprijinul acordat, intrucat scopul nostru comun este un act medical de calitate, pentru scaderea mortalitatii si morbiditatii infantile”.

 


Adaugati un comentariu


 

*