Dotări de ultimă generație la Clinica de oftalmologie a Spitalului Universitar

Conducerea SUUB susține că această clinică este una dintre cele mai bine dotate unități de profil din întreaga țară.

 

Dr. Adriana Nica

Clinica de oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) se numără, la acest moment, printre unitățile care dispun de cele mai noi dispozitive la nivelul întregii țări, motiv pentru care pacienții pot beneficia aici de o gamă variată de tratamente și intervenții chirurgicale, susține managerul SUUB, Adriana Nica. Managerul unității medicale spune că echipamentele medicale sunt comparabile cu cele care se regăsesc în centrele de prestigiu din Europa, permițând efectuarea unora dintre cele mai complexe și complicate intervenții oculare.

Peste 10.000 de pacienţi au fost diagnosticaţi şi trataţi în anul 2018 în Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. S-au făcut peste 2.000 de intervenţii chirurgicale ale polului anterior și posterior, printre care: chirurgia cataractei, glaucomului, strabismului sau chirurgia dezlipirii de retină. În Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti există echipamente medicale de top, comparabile cu cele din centrele europene de prestigiu, cu ajutorul cărora medicii noştri pot realiza intervenţii dintre cele mai complicate”, a subliniat dr. Adriana Nica, într-un comunicat remis de SUUB.

 

Documentul prezintă și câteva dintre cele mai noi și mai performante dotări ale clinicii, cu ajutorul cărora au fost efectuate aceste intervenții. Astfel, în capul listei este menționat dispozitivul Ocular Response Analyzer care, la ora actuală, este singurul aparat din lume capabil să măsoare histerezisul cornean și factorul de rezistenţă corneană – indicatori ai proprietăţilor biomecanice ale corneei. Este menționat, de asemenea și Keratometru 5M, cu ajutorul căruia se realizează topografia corneeană. Totodată, dispozitivul măsoară disfuncţia glandelor meibomius, timpul de rupere al filmului lacrimal non-invaziv, roșeaţa oculară legată de vascularizaţia corneei și realizează imagini live ale permeabilităţii canalelor nazolacrimale, precum și imagini live la coloraţia cu fluoresceină a polului anterior.

 

Microscopul Confocal reprezintă o altă noutate din dotarea clinicii, permiţând vizualizarea întregii structuri a corneei, cu prezentarea structurilor în vivo. Totodată, în cadrul Clinicii de oftalmologie de la SUUB există aparatul Crosslinking Avedro, cu care se pot realiza intervenţii pentru keratoconus şi alte afecţiuni ale polului anterior. Nu în ultimul rând este menționat Tear Lab, care reprezintă o inovaţie în diagnosticul alterărilor filmului lacrimal, măsurând osmolaritatea acestuia. Dr. Liliana Voinea, șeful clinicii de oftalmologie a declarat că „în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament al Polului Anterior diagnosticăm şi tratăm sindromul de ochi uscat, keratitele şi ulcerele corneene care reprezintă un subiect de interes şi o patologie frecventă în România. Tot ca noutate pot fi menționate diagnosticul şi tratamentul degenerescenţelor şi distrofiilor corneene, ortokeratologia – este un tratament de remodelare corneeană non-invazivă. În clinică ne ocupăm şi de diagnosticul şi tratamentul keratoconusului, al afecţiunilor sclerei, al afecţiunilor conjunctivei şi, nu în ultimul rând, diagnosticul şi tratamentul tumorilor suprafeţei oculare, pregătind în viitor şi o echipă de transplant de ţesuturi ocular”.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*