Două noi ambulanțe SMURD la Buzău și Râmnicu Sărat

4 februarie 2019 | 0 comentarii |

Autospecialele repartizate Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intrat de astăzi în exploatare, înlocuind cele mai vechi ambulanțe aflate în dotarea celor două subunități SMURD.

 

Începând cu data de azi Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău dispune de două ambulanțe SMURD noi, care au fost repartizate subunităților de la Buzău și de la Râmnicu Sărat, concomitent cu scoaterea din exploatare a două dintre cele mai vechi ambulanțe folosite la intervenții de paramedici celor două subunități.

Noile autospeciale au fost achiziționate centralizat la finele anului trecut de către  Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu finanțare prin Programui Operațional Regional, componenta privind îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale.

Două dintre ambulanțele achiziționate prin intermediul acestui program au fost repartizate către ISU Buzău, în situația în care la nivelul SMURD Buzău și Râmnicu Sărat existau în exploatare ambulanțe fabricate în 2009, respectiv 2010. Folosite la mii de intervenții, cele două autospeciale ajunseseră la un grad ridicat de uzură, fapt ce impunea înlocuirea acestora cu ambulanțe noi.

 

Autospecialele primite recent în dotare au fost trimise azi în primele misiuni, înlocuindu-le pe cele vechi. După cum se specifică într-un comunicat al ISU Buzău, este vorba de două ambulanțe tip B2, marca  Volkswagen Transporter T6, ambele cu tracțiune 4X4, fapt ce face posibilă deplasarea și pe drumuri mai greu accesibile. Acestea sunt destinate intervențiilor în caz de urgenţe medicale, precum și în cazul producerii unor situații de urgență care necesită folosirea lor, puterea motorului fiind de 204 cai putere, iar capacitatea cilindrică de 1.968 de centimetri cubi.

Dotarea subunităților SMURD cu autospeciale cât mai noi și cât mai performante este o necesitate, având în vedere faptul că peste trei sferturi din intervențiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt trecute în contul echipajelor SMURD, care au participat anul trecut la 5.493 de misiuni, ceea ce înseamnă o medie de 15 intervenții pe zi.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*