Două noi surse de informare avizate, pentru pacienții cu limfom și leucemie

20 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Asociația care le reprezintă interesele acestora a lansat recent o platformă on-line și o aplicație mobilă, eveniment ce a avut loc în preajma Zilei Internaționale a Limfomului.

 

Asociația Bolnavilor cu Limfoame a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că recent au fost lansate la București, în cadrul unui eveniment organizat în contextul Zilei Internaționale a Limfomului, o platformă on-line și o aplicație mobilă care oferă informații avizate și consiliere din partea unor medici specialiști, pacienților diagnosticați cu limfom sau cu leucemie. Totodată prin lansarea celor două noi instrumente, reprezentanții asociației își propun și crearea celei mai mari comunități de pacienți cu limfom din România. Inițiativa vine în contextul în care internetul abundă de informații trunchiate, neverificate și lansate de surse îndoielnice, informații care pot face mai mult rău utilizatorilor care caută un sfat sau anumite date despre boala de care suferă. Pentru pacienții din România se simțea astfel nevoia unor surse de informații avizate și bine structurate și astfel s-a născut ideea lansării platformei on-line și a aplicației mobile care sunt deja de o săptămână la dispoziția utilizatorilor.

Platforma on-line cuprinde secțiuni menite să sprijine pacienții. Printre secțiunile principale se regăsesc Forumul și secțiunea ,,Întreabă medicul”, forumul fiind dedicat pacienților pentru ca ei să-și poată împărtăși experiențele și să poată interacționa ușor. Totodată, prin intermediul secțiunii ,,Întreabă medicul”, utilizatorii au acces la informații medicale și sfaturi de la specialiști.

 

De asemenea, pe site se găsește și o bază de date cu medici și spitale de hematologie din țară, care a fost realizată pentru ca pacienții să găsească rapid cel mai apropiat loc în care pot merge la consult. Mai mult, a fost conceput și un glosar de termeni, pentru ca pacienții diagnosticați să poată înțelege orice cuvânt necunoscut lor.

Celălalt instrument lansat este aplicația mobilă INFO Limfom, care poate fi descărcată gratuit atât pentru dispozitivele care folosesc sistem de operare Android, cât și pentru cele care utilizează sistemul iOS. Prin indermediul aplicației, utilizatorii primesc notificări despre informațiile noi, despre activitatea din Forum sau despre răspunsurile medicilor în cadrul secțiunii ,,Întreabă medicul”.

 

Lansarea celor două noi instrumente de informare destinate pacienților cu limfom și leucemie a avut loc în prezența președintelui Societății Române de Hematologie, prof. dr. Anca Lupu, a medicului Radu Niculescu, precum și a membrilor asociației și a mai multor pacienți.

Limfomul este un tip de cancer al sistemului limfatic cu o incidență în continuă creștere. Boala porneşte de la limfocite, un tip de celule albe, care se înmulţesc excesiv şi au o durată de viaţă mai mare decât normalul, astfel putând afecta toate componentele sistemului limfatic – noduli limfatici, splină, timus, măduvă osoasă – dar şi alte organe. Au fost identificate mai multe tipuri de limfom, dar principalele sunt limfomul Hodgkin şi non-Hodgkin. Diferenţa dintre limfomul Hodgkin şi cel non-Hodgkin constă în prezenţa sau absenţa unui tip de celule, numite celule Reed-Sternberg și chiar dacă diferenţa constă într-o celulă, tratamentul şi prognosticul pot fi foarte diferite între cele două tipuri de limfom, mai ales că limfomul non-Hodgkin include peste 30 de subtipuri ale bolii, unele mai dificil, altele mai uşor de tratat.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*