Dr. Mihaela Braga vine din București la Buzău, pentru a ajuta femeile infertile să aibă bebeluși sănătoși

23 noiembrie 2020 | 1 comentariu |

Medicul bucureștean, specializat în infertilitate, va acorda consultații pentru prima dată în Buzău joi, 26 noiembrie, în cadrul Clinicii New Medical, din cartierul Orizont.

 

Stresul, viața agitată, grija zilei de mâine dar și tot mai accentuata tendință a tinerilor de a se realiza mai întâi din punct de vedere socio-profesional și abia apoi să-și întemeieze o familie și să conceapă un copil, face ca tot mai multe cupluri să se confrunte, în ultimii ani, cu probleme de infertilitate.

Datele statistice arată că, în 2019, s-a înregistrat a doua cea mai mică rată de fertilitate din ultimii zece ani. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în 2019, doar 35 de copii s-au născut la 1.000 de femei cu vârsta fertilă cuprinsă între 15 şi 49 de ani, iar vârsta la care femeile aleg să fie pentru prima dată mame a crescut de la 26 de ani în 2010, la 27,4 ani în 2019.

Principala cauză, spun specialiștii, este aceea că foarte multe cupluri amână dorinţa de a aduce pe lume un copil până după 35 de ani, când fertilitatea femeii scade în mod natural. Alte cauze ar fi infecţiile asociate cu infertilitatea, poluarea, alimentația necorespunzătoare, stresul, fumatul, abuzurile de orice fel, care afectează ambele sexe.

 

Dr Mihaela Braga

Din fericire, acum există specialiști și clinici specializate în fertilizare, iar cu un plan terapeutic adecvat și personalizat, în cele mai multe cazuri se pot rezolva problemele de acest fel. Cele mai multe dintre aceste clinici sunt în Capitală, dar din această săptămână, buzoiencele vor avea acces la astfel de servicii medicale, în cadrul Clinicii New Medical din cartierul Orizont.

Dr. Mihaela Braga, medic specialist OG, specializată în infertilitate,  va oferi consultații și investigații în domeniu, începând cu joi, 26 noiembrie.

Deși lucrează la o clinică specializată din București, pentru că „avem foarte multe pacinte din Buzău, iar distanța dintre cele două orașe nu este prea mare, iar conducerea Clinicilor New Medical mi-a oferit această oportunitate, am considerat că este un gest de respect față de acestea și venit în întâmpinarea solicitărilor lor, de a le ajuta să acceadă mai ușor la consultații, investigații și tratament”, spune dr. Braga.

 

Cabinet OG – Clinica New Medical

Medicul consideră că, din păcate, cea mai mare concentrație de specialiști în infertilitate este în București, iar pentru a le ușura accesul la terapie și a le diminua costurile pacientelor, deplasarea sa mai aproape de ele este un gest de „respect”. „Multora le este greu să vină în capitală doar pentru o consultație sau o monitorizare de ovulație. Îmi doresc să vin în sprijinul acestor paciente, să le ofer o consultație complexă, în timpul căreia să abordam toate aspectele infertilității. Cred că viitorul este medicina personalizată bazată pe dovezi științifice, pentru că fiecare pacient este unic”, ssubliniază dr, Mihaela Braga.

A da viață unui copil este, pentru mine, un sentiment mai presus decât oricare altul, iar faptul că pot ajuta la bunul mers al acestui proces, reprezintă pentru mine cea mai mare împlinire ca medic ginecolog”, mai spune tânăra doctoriță, care s-a format alături de unii dintre cei mai renumiți specialiști în domeniu.

 

Daniel Dobref

La rândul său, Daniel Dobref, managerul clinicii buzoiene în care aceasta va profesa, spune „aici există condiții similare unei clinici din Capitală. Spațiul este generos și amenajat conform tandardelor europene, toată aparatura necesară investigațiilor și diagnosticului este nouă și ultraperformantă, laboratorul nostru de analize îi stă la dispoziție, iar dacă va considera că mai este nevoie de ceva, atât pentru cabinet cât și la nivelul laboratorului, avem disponibilitatea de a achiziționa tot ce medicul va mai considera necesar”.

Conștient că este un segment medical inexistent până acum în Buzău, dar foarte sensibil și în acelați timp foarte solicitat, Dobref spune că împreună cu echipa de management a considerat oportun să vină astfel „în sprijinul celor 15-20% dintre tinerii care, în ultimii ani, se confruntă cu probleme de infertilitate. Din păcate, deși pentru aproximativ 80% din cazuri există soluții, multe persoane nu ajung să-și rezolve problemele, din cauză că le este dificil să se deplseze într-un centru universitar”, a punctat managerul New Medical.

 

Dr Mihaela Braga

În ceea ce privește modul de abordare, Dr. Mihaela Braga spune că pune accent pe comunicare, pe care o consideră esențială în relația medic-pacient, atât în stabilirea unui diagnostic corect cât și a unui plan terapeutic adecvat fiecărei persoane în parte. „Încearc să fac o anamneză completă, să aflu cât mai multe despre pacientă/pacient. Uneori descoperim împreună aspecte/cauze care altfel ar purtea fi trecute ușor cu vederea, dar ar împiedica luarea unor decizii corecte. Din păcate, în prezent, vârsta la care femeile încep să se gândească la un copil a crescut, iar din această cauza pot apărea și alte afecțiuni, cum sunt hipertensiunea arterială sau chiar diferite tipuri de cancer. În astfel de situații trebuie să rezolvăm mai întâi aceste probleme, după care ne putem concenytra pe fertilitate. De aceea, eu colaborez cu colegi din diferite specialități,pentru a manageria cât mai bine fiecare caz. Scopul meu este nu doar obținerea unei sarcini, ci și sănătatea mamei și a bebelușului”, explică dr. Mihaela Braga, în exclusivitate pentru SănătateaBuzoiană.ro.

 

Dr. Mihaela Braga a avut șansa de a parcurge rezidențiatul pe Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” din București, unde a pătruns în tainele profesiei și a învățat secretele acesteia de la unii dintre cei mai renumiți specialiști în infertilitate din România. Alături de prof. dr. Bogdan Marinescu și a dr. Andreea Velișcu spune că și-a descoperit pasiunea pentru infertilitate și a învățat că fiecare pacient e unic, iar fiecare caz în parte trebuie tratat personalizat, cu multă răbdare, cu empatie și multă știință.

Îmi amintesc primele zile din rezidențiat…Eram într-un mediu cu totul nou, ușor confuză, nu știam exact ce trebuie și ce am voie să fac. Privind în urmă, îmi dau seama că în România nu există consiliere/îndrumare în carieră. Nu-mi amintesc să fi avut un motiv întemeiat pentru care am ales Ginecologia, dar mi s-a părut interesantă și mă vedeam făcând asta. Probabil instinctele m-au îndrumat”, își amintește medicul primii pași în ceea ce avea să-i devină profesie și pasiune.

 

Prof. Dr. Bogdan Marinescu

Primul contact pe care l-a avut cu infertilitatea a fost prin intermediul profesorului Marinescu. „Eram în prima lună de rezidențiat, iar dânsul urma să facă o operație cezariană unei paciente cu sarcină gemelară. Am intrat în vorbă cu dumnealui, întrebându-l despre caz. Mi s-a părut uimitor cum fusese alături de pacientă, de la prima operație de endometrioză, la trei inseminări artificiale, două proceduri de fertilizare in vitro și la trei avorturi spontane, până la cele două fetițe minunate care aveau să se nască. Asta mi-a trezit interesul și, după ce am cunoscut- o si pe dr. Andreea Velișcu, mentorul meu, m-am îndrăgostit iremediabil de INFERTILITATE”… detaliază dr. Mihaela Braga, cu oarecare nostalgie.

Ulterior s-a dovedit că a făcut cea mai bună alegere și își dorește permanent să fie la curent cu noutățile în domeniu.

 

Dr. Mihaela Braga este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar rezidențiatul pe Obstetrică-Ginecologie l-a parcurs la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, sub îndrumarea prof. dr. Bogdan Marinescu și a as. univ. dr. Andreea Velilșcu.

A participat la diverse cursuri de perfecționare, între care „Reproducere Umană Asistată” – Iași, 2017 sau „Training de chirurgie ginecologică laparoscopică” – Iași, 2018 și are la activ numeroase participări la congrese și conferințe științifice naționale și internaționale la care a susținut prezentări tematice și a câștigat diplome pentru cele mai bune lucrări.

Din 2016, este secretar al comisiei de evaluare pentru obținerea atestatului în „Tratamentul infertilității cuplului și Reproducere Umană Asistată”.

În 2019 a avut oportunitatea de a contribui la publicarea uneia dintre puținele cărți din România despre infertilitate – „Noțiuni de Reproducere Umană Asistată”, sub coordonarea as. univ. dr. Andreea Velișcu și a prof. dr. Bogdan Marinescu.

În prezent lucrează la Clinica Embryos în București, alaturi de dr. Velișcu, cu care colaborează mai ales la cazurile dificile de infertilitate.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Comentarii (1)

  1. Serbanoiu Nicoleta spune:

    Bună dimineața la Râmnicu Sărat nu veniți??????

Adaugati un comentariu


 

*