DSP Buzau s-a conformat cerintelor Ministerului Sanatatii, privind eliberarea documentelor de recunoastere profesionala

14 iunie 2016 | 0 comentarii |

Au fost desemnate si afisate pe site-ul oficial al institutiei, persoanele care se ocupa de rezolvarea acestor probleme, cat si programul in care se pot depune solicitarile sau se vor elibera aceste documente.

 

migratia-personalului-medicalIn urma cu cateva zile, SanatateaBuzoiana.ro va informa ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a dispus anumite masuri, atat la nivelul DSP-urilor din tara cat si la nivelul personalului propriu de la Directia Resurse Umane, astfel incat personalul medical sa intre mai usor in posesia documentelor profesionale solicitate. Data limita pana la care dispozitiile ministrului trebuiau aplicate este 15 iunie 2016, dupa care cei care nu se vor conforma vor fi pasibili de sanctiuni.

Directia de Sanatate Publica Buzau s-a conformat printre primele institutii de acest fel din tara, astfel ca pe site-ul oficial al institutiei au fost afisate, imediat dupa primirea dispozitiei MS, persoanele desemnate la nivelul DSP Buzau pentru primirea dosarelor, respectiv eliberarea documentelor de recunoastere a calificarii in profesia de medic/medic dentist si farmacist, datele de contact, programul de lucru, precum si documentele necesare obtinerii documentelor solicitate.

 

exod medici ueDosarele cu actele justificative pentru eliberarea documentelor necesare recunoasterii calificarilor romanesti de medic/medic dentist/farmacist/ asistent medical generalist/moasa, in celelalte state ale Uniunii Europene, se depun la sediul Directiei de Sanatate Publica Buzau, Bd.Nicolae Balcescu nr. 41-43 – Compartiment RUNOS, in zilele de luni, miercuri si joi intre orele 9.00-11.00. Cocuta Circiu, consilier superior Compartiment RUNOS – titular, respectiv, Cristina Zamfirescu, expert principal Compartiment RUNOS – inlocuitor sunt cele doua persoane la care medici, medicii dentisti si farmacistii buzoieni pot apela atunci cand doresc sa intre in posesia documentelor profesionale.

Pentru relatii suplimentare a fost pus la dispozitia solicitantilor buzoieni numarul de telefon 0238-722.298, in acelasi interval orar, valabil si la nivelul Directiei Generale Resurse Umane, Juridic si Contencios (DGRJC) a MS, orarul fiind ajustat in asa fel incat sa permita cu prioritate preluarea apelurilor fara intreruperi cauzate de procesarea documentelor.

Acelasi program este valabil si pentru eliberarea documentelor de recunoastere, ca si pentru depunerea solicitarilor.

 

spital- mediciActele necesare pentru pentru obtinerea certificatului de conformitate pentru medici:

a)Certifcat care atesta formarea in profesia de medic conform DC 2005/36/CE  si/sau asimilarea denumirilor titlurilor de calificare cu cel prevazut de Romania pentru aceasta norma(certificarea diplomelor)

– Cerere in care se vor preciza si datele de contact (adresa, numar, telefon , mail)

– Copie act identitate

– Copie legalizata dupa diploma de bacaluareat

Copie legalizata dupa diploma de medic

– Copie legalizata dupa foaia matricola

– Copie eliberata de facultatea de medicina absolvita, in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare

– Copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui (daca este cazul)

b) Certificat de medic specialist eliberat de Ministerul Sanatatii care atesta formarea conform in una din specialitatile listate pentru Romania de DC/2005/36CE. Se elibereaza  medicilor care au specializarea obtinuta prin rezidentiat de 3-7 ani, stagiu complet.

Se solicita in plus, fata de cele enumerate la punctul a), copie dupa certificatul de medic specialist eliberat de Ministerul Sanatatii in format nou, incepand cu luna mai 2007 (certificatul galben, cu timbru sec), respectiv, copia legalizata a carnetului de rezident din care sa rezulte stagiul complet de pregatire.

 

dentistPentru medici dentisti

– cerere in care se vor preciza si datele de contact (adresa, numar telefon, mail),

– copia actului de identitate;

– copia legalizata dupa diploma de bacalaureat;

– copie legalizata dupa Diploma de doctor – medic stomatolog/Diploma de licenta de doctor – medic stomatolog;

– copie legalizata dupa foaia matricola;

– adeverinta eliberata de Facultatea de Stomatologie/Medicina-dentara absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate/studiile universitare;

– copie legalizata dupa cartea de munca/adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte experieta profesionala mentionata sau declaratie notariala pe propria raspundere ca a exercitat efectiv, legal si neintrerupt activitate 3 ani consecutiv din ultimii 5;

– copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui (daca este cazul)

 

medicamente on line farmaciePentru farmacisti

– cerere in care se vor preciza si datele de contact (adresa, numar telefon, mail);

– copia actului de identitate;

– copie legalizata dupa diploma de bacalaureat,

– copie legalizata dupa Diploma de farmacist;

– copie legalizata dupa foaia matricola;

– adeverinta eliberata de Facultatea de farmacie absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare;

– copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte experienta profesionala mentionata

– copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui (daca este cazul)

Potrivit responsabilului DSP Buzau, Cocuta Circiu, medicii/medicii dentisti/farmacistii care nu detin certificatul profesional in format nou il vor solicita, in prealabil, Ministerului Sanatatii, tot prin DSP, dupa care vor putea solicita documentele necesare recunoasterii calificarilor romanesti in celelalte state ale Uniunii Europene.

Ghidul complet privind documentele care se depun la DSP, AICI

 

mediciPentru obtinerea Certificatelor de Medici/Medici dentisti/Farmacisti, respectiv a celor de recunoastere a gradelor profesionale de specialist sau primar, dupa sustinerea examenelor aferente, la cererea tip care va fi pusa la dispozitie de DSP se va atasa la o copie dupa CI, in aceste cazuri nemaifiind necesare toate celelte documente, mai spune reprezentantul DSP Buzau.

Potrivit dispozitiilor Ministerului Sanatatii, responsabilii DSP vor transmite ministerului dosarele, in cel mult cinci zile lucratoare de la depunere, astfel incat eliberarea lor sa se faca intr-un termen cat mai scurt, iar procesarea sa nu mai dureze luni de zile, ca pana acum.

Ministerul Sanatatii apreciaza ca pentru a asigura un proces cat mai rapid si eficient, aceste masuri pot contribui la scurtarea perioadei de eliberare a certificatelor si, mai ales, la reducerea numarului dosarelor care se intorc la solicitanti pentru completari.

Pe termen mediu, MS sustine ca va cauta solutii si pentru sporirea personalului din DGRJC, care este subdimensionat fata de necesarul optim. Informatizarea intregului proces si renuntarea la dosarele pe hartie este, de asemenea, o optiune pe care o ia in calcul.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*