Echipa județului Buzău, pe locul doi la concursul național de educație rutieră

Buzoienii, care au avut și statutul de gazde ale concursului, au fost devansați de echipa din Dâmbovița, desemnată câștigătoarea competiției.

 

După cum Sanatateabuzoiana.ro a informat zilele trecute, Buzăul a găzduit în premieră o etapă finală a concursului național de educație rutieră, organizat în această săptămână de Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Școlar, cu o finanțare de 15.000 de lei oferită de Consiliul Județean. Concursul „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă” a fost organizat în perioada 25-28 iunie,  fiind vorba de cea de a 41-a ediţie a etapei naţionale și având ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

La startul competiției s-au aliniat 31 de echipe din tot atâtea judeţe, formate din câte patru elevi şi un profesor coordonator. Participanţii au avut de parcurs probe practice ce au constat în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcolar, unde a fost punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora.

 

De asemenea, a fost testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole.O altă probă a fost cea teoretică, ce a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră.

Jurizarea concursului a fost asigurată de o comisie formată din polițiști și cadre didactice, iar după finalizarea probelor, s-a stabilit clasamentul final după care competiția  s-a încheiat ieri, la ora 18:00, când a avut loc festivitatea de premiere a celor clasaţi pe podium, eveniment găzduit de Sala Mare a Consiliului Județean. Campioni naționali ai acestei ediții au fost declarați elevii din județul Dâmbovița, care s-au clasat pe primul loc, acumulând cel mai bun punctaj, iar pe locul doi s-a clasat echipa reprezentativă a județului Buzău. Podiumul a fost completat de echipa județului Caraș-Severin, clasată pe locul al treilea.

Organizatorii spun că, deși regulile concursului îi desemnează câştigători pe cei care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final, toţi participanţii au avut de câştigat prin experienţa şi cunoştinţele acumulate.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*