Elevii și studenții pot obține rețete de la cabinetele școlare sau studențești, indiferent de localitatea de domiciliu

Până acum, de acest serviciu puteau beneficia doar elevii și studenții din altă localitate decât cea în care funcționa cabinetul.

 

CNAS continuă să aducă în atenția opiniei publice noile prevederi ale contractului-cadru intrat în vigoare de la 1 iulie și explică modul în care elevii și studenții pot obține rețete și bilete de trimitere de la cabinetele medicale școlare și studențești. Astfel, conform precizărilor făcute de oficialii CNAS, elevii și studenții cu afecțiuni acute au dreptul la prescripție pentru medicamente, în caz de urgență medicală, de la cabinetele medicale școlare sau studențești, indiferent de localitatea în care aceștia își au domiciliul.

Până acum, rețete de la medicii din cabinetele școlare și studențești primeau doar cei care aveau domiciliul în altă localitate decât cea în care funcționa unitatea de învățământ și cabinetul medical respectiv. Cu alte cuvinte, doar elevii și studenții veniți la studii din alte localități puteau solicita rețete de la aceste cabinete, în timp ce colegii lor care studiau „acasă” erau nevoiți să se adreseze medicului de familie la care erau înscriși.

 

Conform normelor de aplicare ale noului Contract-cadru, începând cu data de 1 iulie, „elevii și studenții, indiferent de localitatea de domiciliu a acestora, pot beneficia de următoarele servicii acordate de medicii din cabinetele medicale școlare sau studențești: prescripție medicală pentru medicamente în caz de urgență medicală, doar pentru afecțiuni acute, pentru maximum 7 zile și bilet de trimitere pentru medicul specialist”, după cum se arată într-un comunicat al  CNAS.

Tot de la 1 iulie, pacienții asigurați în sistemul public de sănătate din România pot beneficia de consultații la distanță pentru afecțiuni cronice și pentru boli cu potențial endemoepidemic care necesită izolare, acordate de medicul de familie și de medicul specialist. De la aceeași dată, mai multe servicii de prevenție sunt decontate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Stiri

Adaugati un comentariu


 

*