EXCLUSIV: Daniela Dumitru, noul director al DSP Buzau

14 aprilie 2014 | 0 comentarii |

Directorul economic al institutiei a fost desemnat de Ministerul Sanatatii sa preia atributiunile directorului general executiv, pana la organizarea concursului pe post. Medicul Venera Acsinte ramane adjunct, iar dr. Viorica Mihalascu, fostul director, si-a inceput activitatea la Spitalul Sapoca.

 

Ec.Daniela Dumitru, noul director DSP Buzau

Ec.Daniela Dumitru, director DSP Buzau

Directia de Sanatate Publica (DSP) a judetului Buzau are un nou director executiv. Directorul economic al institutiei, Daniela Dumitru, a fost desemnata de Ministerul Sanatatii (MS) sa ocupe aceasta functie pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

Prin efectul legii, incepand cu 10 aprilie, cand fostul director executiv,  dr. Viorica Mihalascu si-a incetat raportul de munca cu Ministerul Sanatatii pentru functia de director executiv sl DSP si a preluat functia de director medical la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, pe care l-a ocupat prin concurs, unul dintre directorii adjuncti trebuia sa preia atributiunile, pana la nominalizarea de catre MS a unei persoane care sa ocupe acest post.

Potrivit unor surse din minister, s-a luat deja decizia ca Daniela Stefania Dumitru sa ocupe aceasta functie, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, in acelasi timp pastrandu-si si atributiunile corespunzatoare functiei de director adjunct economic. Decizia urmeaza sa fie comunicata zilele acestea, Institutiei Prefectului – reprezentantul Guvernului in teritoriu si DSP.

 

Dr. Viorica Mihalascu - Spitalul Sapoca

Dr. Viorica Mihalascu – Spitalul Sapoca

Daniela Stefania Dumitru este economist de profesie, absolventa a ASE Bucuresti – Facultatea de Finante, Asigurari, banci, Buse de Valori (2004) si absolvent al unui master in „Produse, servicii si instrumente financiare” din cadrul Facultatii de Management Contabil al Universitatii „Spiru Haret Bucuresti  (2008).

Profeseaza in cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau inca din 1999, cand a debutat ca referent in cadrul Inspectiei Sanitare de Stat, in perioada 2004-2009 a fost economist in cadrul Biroului Buget Financiar Contabilitate al aceleiasi institutii, iar din  2009 ocupa, prin concurs, postul de director economic.

Este apreciata de catre angajatii institutiei dar si de catre organele ierarhic superioare ca fiind o persoana extrem de serioasa si competenta, foarte exigenta dar cu disponibilitate crescuta in comunicare, dinamica, punctuala, bun organizator si un bun „catalizator” al muncii in echipa.

Medicul Venera Acsinte ramane in continuare director adjunct al Inspectiei Sanitare din  cadrul DSP Buzau.

La randul sau, dr. Viorica Mihalascu si-a preluat deja atributiunile de director medical adjunct in cadrul Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, unde face echipa cu Dumitru Popescu – manager, Laurentiu Nicolae Vlad – director financiar si as. Maria Tanase – director de ingrijiri medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*