Este oficial: Daniela Dumitru este director executiv al DSP Buzau

24 aprilie 2014 | 2 comentarii |

Ordinul de numire a fost transmis in cursul zilei de ieri, de catre Ministerul Sanatatii, Prefecturii Buzau care si-a dat avizul si DSP care il aplica.

 

Ec.Daniela Dumitru, noul director DSP Buzau

Ec.Daniela Dumitru, director DSP Buzau

Atributiunile functiei de director executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau au fost preluate de directorul executiv adjunct economic, Daniela Stefania Dumitru, asa cum Sanatatea Buzoiana semnala in exclusivitate, inca de acum foua saptamani. Dupa ce medicul Viorica Mihalascu si-a incetat raporturile contractuale cu DSP si a preluat postul de director medical la Spitalul Sapoca ocupat prin concurs, directorul economic a fost agreat de Ministerul Sanatatii pentru a conduce institutia care reprezinta Ministerul Sanatatii in teritoriu, la varf.

Ordinul a venit insa abia ieri, desi a fost semnat inca din 23 aprilie, data de la care noul director executiv este fixat pe post cu acte in regula, prin delegarea atributiilor specifice functiei de director executiv, pastrandu-si insa si prerogativele directorului executiv adjunct economic, cel putin pentru sase luni, asa cum prevede legislatia in vigoare, sau pana la organizarea unui concurs de ocupare a acestui post.

Asadar, Daniela Dumitru este sefa cu acte in regula a DSP Buzau, iar salariatii institutiei stau deocamdata linistiti, pentru ca au incredere in capacitatea ei de bun organizator si lider de echipa.

 

DSP- uriIn exclusivitate pentru Sanatatea Buzoiana, Daniela Dumitru a declarat ca va continua proiectele incepute de dr. Viorica Mihalascu” (predecesorul sau) si va sustine politicile de sanatate publica ale ministerului de resort, asumandu-si responsabilitatile in ceea ce priveste „dezvoltarea serviciilor de sanatate in judet, cresterea complexitatii acestora si facilitarea accesului la servicii medicale in special pentru persoanele si zonele defavotizate, astfel incat sa se imbunatateasca starea de sanatate a populatiei”.

Primele masuri pe care a trebuit sa le ia in contextul actualului risc de inundatii, in calitate de director al DSP si de membru al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta sunt „monitorizarea starii de sanatate a populatiei din zonele cu risc epidemiologic, asigurarea stocului de rezerva pentru interventia in caz de nevoie, atat cu vaccin antihepatoiticsi antitetanic, cat si cu materiale dezinfectante. Totodata sunt monitorizate permanent fantanile si sursele de apa potabila, astfel incat sa se previna eventualele focare de infectie, favorizate de inundatii. Medicii din zonele cu risc au fost avertizati in acest sens soi sper sa am o colaborare eficienta cu ei, la nivelul intregului judet”, a mai spus proaspatul director executiv al DSP Buzau.

In ceea ce priveste organizarea concursului pe post, este putin probabil ca acest lucru se va petrece inainte de alegerile prezidentiale, cand se va sti cine se afla cu adevarat la putere, cata putere are, dar mai ales se va sti daca se trece la reorganizarea teritoriala, moment de la care se vor reorganiza si toate structurile deconcentrate din teritoriu, asa ca este posibil ca mandatul de sase luni sa fie prelungit cu inca o perioada de o jumatate de an sau cat va fi cazul.

 Comentarii (2)

  1. Gela Camelia Dragan spune:

    Felicitari Danielei!!!

  2. Promovarea Sanatatii Buzau spune:

    SUUUUPEEERRR…ESTE CEA MAI BUNA OPTIUNE FACUTA de MINISTERUL SANATATII PENTRU INSTITUTIE- DSPJ-Bz , DAR SI PENTRU 99 % DIN PERSONALUL D.S.P.J.Buzau !

Adaugati un comentariu


 

*