FABC a lansat prima campanie de prevenire derulată exclusiv on-line

2 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

Campania se va desfășura pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, având ca obiectiv realizarea a cel puțin 1.000 de programări pentru depistarea cancerului de sân.

 

Cezar Irimia

Începând cu luna noiembrie și până în data de 17 decembrie, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și-a propus să coloreze „România în roz”, așa după cum a fost denumită cea mai recentă campanie de prevenire demarată de organizație. Campania „Colorăm România în roz”, constituie, totodată, o premieră pentru reprezentanții asociației, fiind prima acțiune de acest gen desfășurată exclusiv online, prin intermediul a două dintre cele mai populare rețele de socializare – Facebook și Instagram.

Inițiatorii au apelat la această variantă pentru că actuala campanie se adresează femeilor active, de peste 35 de ani, care utilizează frecvent internetul și rețelele de socializare, dar și apropiaților acestora. Femeile au astfel şansa să îşi facă un control mamar, iar cei ce le sunt aproape îşi pot manifesta grija şi dragostea faţă de ele printr-o programare la medic.

Cezar Irimia, președintele FABC, a precizat că obiectivul urmărit în cadrul acestei acțiuni este acela ca până la data de 17 decembrie să se realizeze cel puțin 1.000 de programări la nivel național pentru un control al sânilor, în vederea depistării precoce a primelor semne de cancer mamar. „E prima dată când facem o campanie exclusiv online. Ştim că femeile care sunt cele mai expuse acestei afecţiuni – cele peste 35 de ani – sunt în marea lor majoritate femei active, care îşi găsesc deseori scuze pentru a nu merge la control. Pentru că întotdeauna vom avea mai multă grijă de cei apropiaţi decât de noi, ne-am gândit să le oferim şansa celor care le sunt apropiaţi să le poată ajuta şi să le facă programări la un control de specialitate”, a mai declarat acesta.

 

Hastagul campaniei va fi „#incepecuaitai”, ca un îndemn pentru cei care doresc să ajute femeile din viaţa lor şi să le facă o programare la un control mamar. În acest sens a fost creat un eveniment pe Facebook, de pe a cărui pagină poate fi accesat un formular prin intermediul căruia se poate face o programare în orice județ din țară.

Ulterior, formalitățile legate de efectuarea programării vor fi duse la îndeplinire de echipa din cadrul campaniei, urmând ca data și ora consultului să fie comunicate în cel mai scurt timp prin e-mail. Președintele FABC a mai precizat că prezentarea la consult nu va presupune nici un fel de cost, toate investigațiile necesare fiind gratuite.

Totodată, pentru a populariza această campanie și a încuraja cât mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare să facă programări participanţii la campanie sunt invitaţi să dea share pe paginile lor de Facebook şi Instagram, ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulţi.

 

Cancerul de sân ucide în fiecare an peste 3.400 de românce, în timp ce în fiecare an sunt depistate peste 9.600 de cazuri noi. Din păcate, peste 50% dintre acestea sunt depistate în stadii avansate, cancerul de sân fiind o boală care poate fi tratată dacă este descoperită din timp.

Acesta este motivul pentru care toţi medicii recomandă femeilor să îşi facă lunar o autopalpare a sânilor şi, o dată pe an, să meargă la un control de specialitate, însă sfatul acestora nu este întotdeauna respectat. Fie din comoditate, fie din cauza accesului dificil la serviciile medicale sau, pur și simplu din necunoaștere, multe femei ajung la medic doar atunci când cancerul la sân este deja în stadiu avansat, iar șansele de vindecare sunt considerabil diminuare.

Toata lumea știe că în ziua de azi cancerul de sân poate fi tratat cu succes dacă e descoperit la timp. Puține femei merg însă de bunăvoie la control, așa că ajută-le pe cele dragi din viața ta sa trăiască o viață liniștită în continuare. Fă-le o programare la o ecografie mamară! Noi te ajutam cu formalitățile, tu trebuie doar sa ai grijă să se prezinte la programare” – este mesajul cu care sunt întâmpinați utilizatorii pe pagina de Facebook a campaniei.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*