Farmacistul Răzvan Prisada câștigă detașat un nou mandat la șefia organizației profesionale

26 februarie 2020 | 0 comentarii |

El a obținut 96 dintre cele 104 voturi valabil exprimate de farmaciștii buzoieni, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru desemnarea echipei care va conduce Colegiul Farmaciștilor Buzău în mandatul 2020-2024.  

 

Farmaciștii buzoieni și-au ales echipa care le va reprezenta intersele profesionale în următorii patru ani. Cu o prezență mult mai numeroasă decât la primul tur de scrutin al alegerilor pentru conducerea filialei locale a Colegiului Farmaciștilor, aceștia au decis că Răzvan Prisada, cel care s-a aflat la conducerea organizației profesionale în ultimele două mandate, merită în continuare cea mai mare încredere, astfel că aseară, după numărarea voturilor, acesta a obținut 96 dintre cele 104 voturi valabil exprimate.

Președintele Comisiei  Electorale Locale, farm. Elena Gongu, a precizat că la urne s-au prezentat 105 dintre cei 280 de membri ai Colegiului Farmaciștilor Buzău cu drept de vot. „Au fost valabil exprimate 104 dintre cele 105 buletine de vot intoduse în urnă, prin care fiecare votant și-a exprimat opțiunea pentru unul dintre cei 11 candidați aflați pe lista Consiliului Județean al Colegiului Farmaciștilor Buzău. Alegerile s-au desfășurat fără incidente și nu s-au înregistrat contestații, astfel că listele cu cei 11 farmaciști care au obținut cel mai mare număr de voturi vor fi trimise Comisiei Electorale Centrale, pentru validare. Ulterior va fi concocată prima ședință a noului Consiliu și se vor alege funcțiile pentru următorul mandat, după care noua conducere își va intra în atribuții, iar Comisia Electorală Locală își va încheia activitatea”, a explicat, pentru Sănătatea Buzoiană, farm. Gongu.

 

Cel mai mare număr de voturi pentru Consiliul Județean al Colegiului Farmaciștilor Buzău a obținut Răzvan Prisada care, fiind votat de 96 dintre cei 105 electori prezenți la urne va fi, cel mai probabil, președinte al filialei locale a Colegiului Farmaciștilor și în mandatul 2020-2024, dacă se respectă cutuma prin care funcția de președinte i se atribuie celui cu cel mai mare număr de sufragii.

Pe locurile următoare s-au clasat farmaciștii Veronica Dumitriu – 65 de voturi, Miriana Stan – 62 de voturi, Marilena Tisăianu – 62 de voturi, Loredana Costinela Avădanei – 61 de voturi, Veronica Drăgoescu – 55 de voturi, Oana Ramona Cătălina Gheorghiu – 52 de voturi, Benonia Mădălina Chiru – 50 de voturi, Silvia Georgiana Pogonaru – 47 de voturi, Gina Popovici – 46 de voturi și Alina Ioana Mușat -28 de voturi.

Pe lista de supleanți s-au situat farmaciștii Iustina Florentina Mocanu Săcuiu – 22 de voturi, Elena Stamate – 21 de voturi, Alexandra Stoica – 17 voturi, Elena Alexandra Mănică – 9 voturi și Oana Bracaciu – 7 voturi.

Unii dintre ei au făcut parte din conducerea Colegiului și în mandatele anterioare, dar cei mai mulți sunt farmaciști tineri, care și-au asumat pentru prima dată responsabilitățile pe care le vor avea față de colegii lor, pentru că dintre ei se vor alege membrii noului Birou Executiv și noile Comisii ale organizației profesionale locale.

 

Farm. dr. Răzvan Mihai Prisada este unul dintre primii tineri farmaciști buzoieni care și-au asumat responsabilitatea de a conduce organizația profesională și, se pare, nu a făcut-o rău, judecând după numărul mare de voturi pe care l-a obținut chiar și la a treia candidatură. El a ținut să le mulțumească colegilor care i-au acordat din nou încrederea lor. „Mă simt onorat pentru încrederea acordată de colegi și sunt foarte fericit că din noul Consiliu Județean fac parte mulți farmaciști tineri, că au început să conștientizeze că este nevoie de aportul tuturor pentru buna funcționare a organizației profesionale și promovarea proiectelor prin care să readucem profesia de farmacist acolo unde-i este locul. Aș vrea să fac un apel și la colegii care nu fac parte din Consiliu să se implice, pentru că fiecare idee bună venită din partea lor ne-ar putea ajuta să avem o filială funcțională, care să răspundă prompt atât nevoilor administrative cât și profesionale. Este vremea să conștientizăm cu toții că acest Colegiu al Farmaciștilor nu este despre farmacii, ci despre farmaciști și nevoile lor, iar pentru asta trebuie să avem o bună colaborare cu Colegiul Național și cu colegii din țară, pentru că doar astfel vom putea contribui la promovarea proiectelor profesionale și la repoziționarea profesiei de farmacist”, a declarat Răzvan Prisada, după afișarea rezultatelor alegerilor.

 

Pentru Adunarea Generală Națională, cel mai mare număr de voturi a fost obținut tot de Răzvan Prisada, care a fost preferat de 96 de electori. Următorii pe listă s-au situat farmaciștii Marilena Tisăianu – 63 de voturi, Veronica Dumitriu – 59 de voturi, Loredana Costinela Avădanei și Miriana Stan cu câte 57 de voturi și Oana Ramona Cătălina Gheorghiu – 42 de voturi, care și-au câștigat statutul de membri cu drepturi depline în viitorul mandat. Benonia Mădălina Chiru, Alina Ioana Mușat și Elena Stamate au obținut câte 29, 26 respectiv 12 voturi și se poziționează pe lista de supleanți.

 Comisia de Disciplină va fi formată din farmaciști cu experiență. Cel mai mare număr de voturi a fost obținut de farm. Jeni Simache, care a condus Colegiul Farmaciștilor din poziția de președinte, respectiv de vicepreședinte în mai multe mandate. Aceasta a obșinut 78 de voturi și va fi, cel mai probabil, viitorul președinte al acestei comisii. Va face echipă cu farm. Marcela Pleșea care, de asemenea, a ocupat funcții în Biroul Executiv al organizației profesionale timp de mai multe mandate și a fost votată de 77 dintre electori. Cel de-al treile membru al comisiei este farm. Roxana Elena Stemate – 65 de voturi și care alături de cele două colege ale sale cu experiență în organizația profesională și-a asumat responsabilitatea supravegherii modului în care farmaciștii buzoieni respectă deontologia profesională și, la nevoie, sancționarea celor care se vor abate de la aceasta.

 

Farmacistul Răzvan Mihai Prisada este absolvent al Facultății de Farmacia a UMF „Carol Davila” din București – promoția 2004 și are o experiență de 15 ani de practică în farmacia comunitară. A fost ales președinte al Colegiului Farmaciștilor Buzău în 2012, a fost reales în aceeași poziție la sfârșitul anului 2015, iar acum are din nou oportunitatea de a reprezenta breasla din care face parte din aceeași poziție.

Din 2016 ocupă și una dintre cele trei funcții de vicepreședinte al Colegiului Farmaciștilor din România.

Din 2005, după ce și-a obținut doctoratul în farmacologie, a optat pentru cariera universitară și predă în facultatea unde s-a format, pentru că, așa cum spunea la un moment dat îi place să fie înconjurat de tineri, să țină pasul cu noutățile în domeniul în care s-a pregătit, considerând că „profesia de farmacist este una dintre cele mai frumoase”.

În 2019, când România a deținut președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene, farmacistul buzoian Răzvan Prisada a fost președintele Grupului de lucru de Produse Farmaceutice și Dispozitive Medicale al Consiliului Uniunii Europene, în cadrul căruia a demonstrat că „se pot mișca lucrurile, se pot promova proiectele importante care vizează asistența medicală transfrontalieră, politica medicamentului  și creșterea gradului de transparență în întregul sector medical, în beneficiul pacienților”.

Este căsătorit, soția sa, Nicoleta, este tot farmacist, iar împreună au două fetițe.

 


Adaugati un comentariu


 

*