Florian Bodog renunță de bună voie la postul de ministru al Sănătății

26 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Favorită pentru a-i lua locul este Sorina Pintea, dat fiind faptul că și Rodica Nassar ar fi anunțat în timpul ședinței de la PSD că nu iși dorește acest post.

 

Deși la începutul sedinței de azi a Comitetului Politic Executiv al PSD ce are pe ordinea de zi validarea listei cu noii miniștrii din cabinetul Dăncilă, schimbarea lui Florian Bodog din fruntea Ministerului Sănătății nu era dată ca o certitudine, la acest moment este confirmat faptul că vom avea un nou ministru și la Sănătate.

Certitudinea pentru acest fapt a oferit-o în urmă cu puțin timp chiar Florian Bodog, printr-o postare pe Facebook, făcută în timpul ședinței care se desfășoară la PSD, postare prin care anunță că a luat decizia de a nu-și depune candidatura pentru un nou mandat în cabinetul Dăncilă, declarând și că va susține necondiționat următoarea persoană pe care PSD o va propune pentru a prelua portofoliul de la Sănătate.

Faptul că încă actualul ministru nu a făcut acest anunț înaintea ședinței de la PSD dă de întețes că acesta nu a mai fost luat în calcul pentru a face parte din noul guvern, iar pe lista noilor miniștrii, PSD a optat pentru o altă persoană care să conducă ministerul Sănătății, iar în momentul în care a realizat că nu mai are nicio șansă, Florian Bodog a decis să anunțe public că se retrage din cursă

 

Sorina Pintea

Ședința de la PSD este încă în plină desfăsurare, iar favorită pentru funcția la care Florian Bodog renunță de bună voie este Sorina Pintea, actualmente manager al SJU Baia Mare, în condițiile în care și Rodica Nassar – altă propunere pentru acest post, actualmente secretar de stat în minister – se pare că a făcut la rândul său un pas în spate.

Numele Sorinei Pintea a mai fost vehiculat pentru acest portofoliu la momentul formării guvernului Grindeanu, însă în cele din urmă, postul i-a revenit lui Florian Bodog.

Despre Sorina Pintea, noua propunere a PSD pentru portofoliul de la Sănătate se știe că este economist și manager al Spitalului Județean Baia Mare din 2013, după ce ocupase aceeali poziție în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din localitate (2009-2013). La alegerile Parlamentare din 2016 a fost aleasă senator pe listele PSD, însă a renunțat la această demnitate în februaie 2017, pentru continua să conducă spitalul din Baia Mare.

În 2011, numele său a devenit cunoscut la nivel național după ce, fiul său, Ionuț Pintea, a fost arestat și ulterior condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*