Rodica Nassar îi ia locul lui Florian Bodog?

18 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Între numele care ar „dispărea” din actualul Guvern se află cel al ministrului Florian Bodog, acesta urmând să fie înlocuit cu secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Rodica Nassar.

 

Rodica Nassar

Odată desemnat noul premier, se va forma și un nou Guvern. Se pare că mai mulți miniștri din Guvernul Tudose își vor pierde scaunele, iar printre ei se numără și Florian Bodog, ministrul Sănătății, care ar urma să fie înlocuit cu Rodica Nassar, unul din seretarii săi de Stat. Aceasta a fost deputat PSD timp de patru legislaturi și preşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor până în 2015, când a devenit membru în Biroul Permanent ca vicepreşedinte al Camerei. În septembrie anul trecut, a fost numită secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Cine este Rodica Nassar? Teleormăneancă de origine, ca și Liviu Dragnea și noul premier desemnat Viorica Dăncilă, Rodica Nassar are aproape 61 de ani, este solventă a Facultății de Finanțe-contabilitate a Universității „Al I. Cuza” din Iași și căsătorită cu un om de afaceri libanez. A debutat profesional ca economist la Combinatul Chimic Giurgiu, apoi a ocupat diverse funcții de conducere în firmele soțului său.

În politică s-a înregimentat în tabăra social-democtaților, în 1993. A fost o vreme președinta Organizației PSD a sectorului 2 București, iar din 2000 până în 2016 a fost deputat, ales pe listele aceleiași formațiuni politice.

Deși nu are nicio legătură cu domeniul medical, Rodica Nassar a fost, în ultimul mandat de deputat, președinta Comisiei de Sănătate a Camerei. Ce-i drept, nu s-a prea auzit de ea decât în 2016, când fosta soție a lui Dan Condrea o acuza că a primit șpagă de la Hexi Pharma. Evident, Nassar a negat, iar scandalul dezinfectanților pare să fi fost deja îngropat…

 

Viorica Dancila și Rodica Nassar

În 2016, când numele său a fost vehiculat pentru portofoliul de la Sănătate, Nassar declara că nu ar accepta această funcțienici cu pistolul la tâmplă”. Nu a mai candidat la parlamentare, spunând că se va orienta către domeniul afacerilor, dar în august 2017 a revenit în prim-planul scenei politice, fiind numită de fostul premier Tudose, secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Chiar dacă între timp nu s-a mai auzit nimic despre ea, se pare că a prins gustul puterii executive, așa că acum, dacă „paridul i-o va cere”, bucuroasă va primi să-l înlocuiască pe Florian Bodog pentru că, nu-i așa, atât funcția de secretar de Stat cât și cea de ministru sunt „funcții politice”, după cum declara anul trecut.

După ce Viorica Dăncilă a primit votul CEx al PSD pentru a fi desemnată ca premier, Rodica Nassar și-a postat, pe pagina sa de Facebook, o poză alături de noul premier desemnat. Totodată, a scris pe pagina sa de socializare: „Astăzi, în Comitetul Executiv Național am dat un vot de încredere noii propuneri de Prim Ministru al Guvernului României! Felicitari și mult succes draga noastră colegă Viorica Dancilă!” . De altfel, apropierea de noul premier desemnat se poate vedea și din alte fotografii de pe contul său, unde este alături de aceasta.

 

Așadar, după patru mandate de parlamentar, în care a activat ca deputat și după ce a coordonat Comisia pentru Sănătate și Familie, Rodica Nassar a intrat în executiv, ca secretar de Stat în Ministerul Sănătății, iar acum are șanse să ocupe chiar fotoiul de ministru. Deși profesia sa de bază nu o recomanda pentru niciuna dintre aceste demintăți, social-democrata declara, anul trecut, pentru „Politici de Sănătate”, că „atât în Parlamentul României, cât și în Ministerul Sănătății nu se fac operații pe cord deschis, nu se fac injecții, nu se dau tratamente”, iar formația sa de economist o ajută să fie un bun administrator, un bun manager. „Implicarea mea însă, pe domeniul sănătății, a fost încă din 2006, când, în calitate de vicepreședinte al partidului la nivel național, am avut ca domeniu de competență politică sănătatea și de atunci am făcut eforturi să înțeleg, să mă informez, să citesc foarte mult și să am discuții cu profesioniștii și cu toți cei implicați în sistemul de sănătate din România. Acele eforturi mi-au folosit foarte mult și în calitate de președinte al Comisiei de Sănătate. Acolo făceam legi, până la urmă, nu tratamente. La fel s-a întâmplat și cu miniștrii Sănătății, de-a lungul timpului. Știm foarte bine că am avut și miniștri care aveau alte profesii: juriști, economiști”, declara Nassar, la momentul intrării în echipa condusă de Florian Bodog.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*