Focar de COVID-19 la Secția Ojasca a Spitalului Săpoca: 29 de pacienți și 3 cadre medicale s-au infectat

17 octombrie 2020 | 0 comentarii |

UPDATE  18 octombrie: Alte 17 cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost confirmate pozitiv la secția Ojasca a Spiatlului Săpoca, astfel că s-a ajuns la 49 de pacienți COVID.

În județ în ultimele 24 de ore s-au confirmat 40 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, în cazul unor pacienți cu vârste între 11 și 79 de ani. 

 

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, iar pentru că este vorba despre bolnavi psihic periculoși, DSP Buzău a solicitat CNCCI ca acești bolnavi să fie tratați pentru COVID-19 în secția Ojasca, aceștia neputând fi internați decât în condiții speciale.

 

Direcția de Sănătate Publică Buzău a raportat astăzi un nou record de cazuri de COVID-19 în 24 de ore. În  județ au fost confirmate 55 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, cu vârste între 12 și 82 de ani, din care 4 pacienti au fost testați și diagnosticați în laboratoare private de analize, iar ceilalți, conform definiției de caz.

Un semnal de alarmă vine dinspre Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde s-au confirmat 32 dintre noile cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, în Secția exterioară Ojasca. Dintre acestea, 29 cazuri s-au intregistrat în rândul pacienților, iar 3 dintre cei depistați pozitiv provin din rândul personalului medical.

Ancheta epidemiologică este abia la început și nu se cunoaște sursa de transmitere a virusului, dar se bănuiește că a fost adus din exterior. Persoanele depistate pozitiv la testare provin din același pavilion și deocamdată se simt bine, fiind asimptomatice, dar pentru că este vorba despre bolnavi psihic periculoși (Cod Penal), care nu pot fi internați decât în condiții speciale, evaluarea specifică infecției cu SARS-CoV-2 va fi făcută de medici pneumologi și infecționiști chiar în secția Ojasca.

 

Tot din cauza regimului specific de internare și supraveghere al acestor pacienți, DSP Buzău a solicitat Centrului  Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) ca acești bolnavi să fie tratați pentru COVID-19 în secția Ojasca. Deocamdată au fost luate primele măsuri specifice în caz de focar, se vor testa toți pacienții și personalul medical și auxiliar cu care persoanele testate pozitiv  au intrat în contact și urmează ca în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția focarului, DSP să dispună și alte măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului în unitatea medicală

Tot la Ojasca, în luna iulie, a evoluat un focar de COVID-19. S-a efectuat atunci o testare în masă a pacienților și personalului medical și nemedical care a intrat în contact cu pacienții infectați. La început au fost depistate pozitiv patru persoane, după care focarul s-a extins, dar numărul persoanelor depistate pozitiv a fost incomparabil mai mic.

 

Sâmbătă, la nivelul județului Buzău s-a înregistrat un nou record de infecție cu SARS-CoV-2, fiind testate pozitiv  55 de persoane în 24 de ore.

De la debutul pandemiei și până astăzi, în județ au fost confirmate 3.242 de persoane cu COVID-19, din care 2.669 s-au vindecat, iar 111 au decedat. La această dată, 336 de buzoieni se află în izolare la domiciliu, iar alte 704 persoane sunt în carantină la domiciliu.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu coronavirus 3.952 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar de la debutul pandemiei și până astăzi au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19), din care 129.556 de persoane s-au vindecat, iar 5.812 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.802, iar 745 dintre acestea sunt internate la ATI, cu forme severe de boală.

Până astăzi, în toată țara au fost prelucrate 2.832.679 de teste la infecția cu SARS-CoV-2, din care 31.767 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 13.203 la cerere.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*