Fonduri de la Consiliul Județean Buzău pentru programele de dezvoltare locală și plata arieratelor

12 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Consilierii județeni au aprobat azi repartizarea unei sume de peste 3,5 milioane de lei către bugetele locale ale municipiilor, orașelor și comunelor din județ.

 

„Pe ultima sută de metri” a acestui an, unitățile administrativ teritoriale din județul Buzău au primit un nou sprijin financiar de la Consiliul Județean, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în urma ședinței de îndată ce a avut loc azi la sediul instituției, cu începere de la ora 10.00.

În deschiderea ședinței, președintele Petre Emanoil Neagu a explicat de ce a fost nevoie ca proiectul să fie supus la vot azi, în condițiile în care, pentru luni este programată ședința ordinară de luna decembrie a Consiliului Județean, pe a cărei ordine de zi ar fi putut fi inclus și proiectul în cauză. Acesta a precizat că era necesar ca hotărârea de consiliu să fie aprobată cât mai curând, pentru a lăsa „timp suficient administrațiilor locale de la nivelul orașelor și comunelor să organizeze ședințele de consiliu local în cadrul cărora să fie aprobate proiectele referitoare la sumele repartizare de la nivel județean, dat fiind faptul că banii trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului”.

 

Petre Emanoil Neagu

Suma totală alocată municipiilor, orașelor și comunelor din județ este de 3.575.449 de lei și provine din majorarea fondului pus la dispoziția Consiliului Județean din cota de 17,25% din impozitul pe venit. Cea mai generoasă alocare din această sumă a revenit municipiului Râmnicu Sărat, care a primit 461.749 de lei, ce se adaugă astfel celor 1,5 milioane de lei alocați inițial. La polul opus, municipiul Buzău nu a primit nici un leu din această sumă, iar restul unităților administrativ-teritoriale din județ, au primit, în medie, circa 33.000 de lei.

Petre Emanoil Neagu a precizat că „au existat și câteva localități care au primit sume puțin mai mari, ținându-se cont de proiectele de dezvoltare locală pe care le au în derulare și de valoarea arieratelor”. În ceea ce privește destinația banilor alocați pe final de an de către Consiliul Județean, președintele instituției a mai declarat că aceștia nu pot fi folosiți pentru plata salariilor, fiind destinați strict pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare, susținerii programelor de dezvoltare locală și proiectelor de infrastructură locală ce beneficiază de cofinanțare locală din impozitul pe venit.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*