Antibiotice Iași, 63 de ani de continuitate și performanță

12 decembrie 2018 | 0 comentarii |

La evenimentul care a marcat cea de-a 63-a aniversare a companiei farmaceutice românești, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și-a exprimat convingerea că specialiștii companiei pot aduce soluții pentru limitarea creșterii rezistenței antimicrobiene și utilizarea eficientă a antibioticelor.

 

S-au împlinit 63 de ani de existență a companiei farmaceutice Antibiotice Iași, una dintre puținele povești românești de succes din ultimii 30 de ani. Este povestea sutelor de farmaciști, chimiști, biologi, medici, laboranți tehnicieni, economiști sau ingineri, care, de-a lungul timpului și-au pus sufletul și priceperea la dezvoltarea unei mărci românești de prestigiu, recunoscută astăzi atât în țară cât și dincolo de granițele ei, s-a arătat în deschiderea evenimentului aniversar organizat de Antibiotice Iași.

Pentru noi, tradiția înseamnă continuitate și recunoaștere, iar toți acești ani care s-au scurs în existența noastră sunt o dovadă a perseverenței și transformărilor pe care le-a parcurs această organizație. În an centenar, ne dorim ca valorile românești să fie reconsiderate, încurajate pentru a dăinui peste timp. Antibiotice SA a continuat să fie o companie de referință în mediul de business, datorită unei echipei de 1.400 de oameni dedicați. Zi de zi, echipa Antibiotice demonstrează că România se poate afirma în lume și prin fabricarea de medicamente de calitate, la standarde internaționale”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice SA.

 

Prezentă la eveniment, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a declarat că în calitate de reprezentant al Statului, care deține pachetul majoritar la Antibiotice Iași, a simțit și ea că face parte din „povestea de succes” a companiei care, în cei 63 de ani de activitate neîntreruptă și performanță remarcabilă „a produs pentru prima dată Penicilina, în anul 1955, iar ulterior, sute de produse farmaceutice care au contribuit la starea de sănătate a acestui popor.

Ministrul Sănătății a subliniat, totodată, importanța acestui an pentru România și pentru domeniul Sănătății, exprimându-și convingerea că specialiștii companiei pot aduce soluții pentru limitarea creșterii rezistenței antimicrobiene și utilizarea eficientă a antibioticelor.

 „Anul acesta este unul special pentru țara noastră. Este anul Centenarului, dar și anul în care ne uitam spre viitor, un viitor care ne onorează și responsabilizează, în fața Europei unite prin preluarea Președinției Consiliului UE. Începând cu 1 ianuarie  2019 vom avea responsabilitatea coordonarii uneia dintre cele mai importante instituții, Consiliul Uniunii Europene. Avem în vedere un mandat ambițios, dar și realist. Pe domeniul Sănătății urmărim îmbunătățirea garanției accesului  la servicii de sănătate a cetățenilor europeni. Programul Președinției române în domeniul sănătății cuprinde 5 teme prioritare care se referă la rezistența antimicrobiană, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală. Prima temă menționată prezintă un interes deosebit pentru statele membre în condițiile în care în UE se înregistrează o creștere a rezistentei antimicrobiene datorată utilizării în exces sau incorect a  antibioticelor. Cred că în acest domeniu, expertiza specialiștilor de la compania Antibiotice poate aduce soluții pentru limitarea acestui  fenomen și utilizarea eficientă a antibioticelor pe care le avem la îndemână”, a spus Sorina Pintea.

 

Ministrul Sănătății a menționat că, anul acesta, în domeniul politicii medicamentului au fost luate mai multe măsuri în beneficiul pacienților, dar și a profesioniștilor din domeniu. A menționat că a fost finalizat și publicat în Monitorul Oficial, Ordinul care reglementează prețurile maximale ale medicamentelor, rezultate în urma procesului de corecție, care vor fi valabile de la 1 ianuarie 2019. „Au fost evaluate peste 5.300 produse, medicamente din cadrul CANAMED. Corecția prețurilor nu a mai fost realizată din anul 2015, chiar dacă legea spune că ea trebuie efectuată anual. În urma acestui demers se așteaptă o micșorare a presiunii financiare pe bugetul CNAS destinat medicamentelor, dar  și o echilibrare a taxei de ClawBack. De altfel, modul de calcul al acestei taxe va fi regândit cu scopul creșterii accesului populației la medicamente și încurajarea companiilor farmaceutice să producă în România. De asemenea, au fost actualizate prețurile la medicamente și în funcție de cursul valutar, iar bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a crescut cu inflația”, a mai spus Pintea.

La evenimentul care a marcat cea de-a 63-a aniversare a companiei farmaceutice românești, la care au fost prezenți și ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, personalități din domeniul medical și academic, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, Sorina Pintea a promis că ministerele Sănătății și Finanțelor caută permanent soluții care să vină în sprijinul producătorilor de medicamente care contribuie la asigurarea sănătății populației.

 

Compania Antibiotice (indice bursier ATB) este cel mai important producător de medicamente generice cu capital românesc, iar anul 2018 s-a derulat sub semnul continuității și performanței, iar prin investiții continue și-a dezvoltat permanent capacitatea de producție, menținând standardelor de calitate pentru care este recunoscută, în plan național și internațional.

Pe piața națională, Antibiotice SA își menține poziția de lider valoric în categoria produse sterile injectabile beta-lactamice și cea de lider în termeni de volum pe segmentul produselor de uz topic (unguente, geluri și supozitoare).

Investițiile masive realizate în ultimii 20 de ani – în retehnologizare, echipamente moderne și alinierea la standardele de calitate internaționale au permis, de asemenea, dezvoltarea exporturilor, 35% din cifra de afaceri fiind realizată din exportul de produse finite și substanț aactivă Nistatină, în peste 70 de țări. Antibiotice SA este lider mondial în producția de Nistatină și are reprezentanțe proprii în Vietnam, Republica Moldova, Ucraina și Serbia.

Despre performanțele acestui brand românesc vorbesc și distincțiile obținute de-a lungul timpului: Trofeul ANEIR „Cel mai dinamic producător – exportator de medicamente din România”, Ordinul „Meritul Industrial șiComercial” în grad de Comandor – acordat de Președinția României.

Antibiotice SA este, de peste 20 de ani, lider al mediului de afaceri românesc, situându-se pe primul loc în industria farmaceutică, potrivit topurilor realizate de Camera de Comerț și Industrie a României.

 


Adaugati un comentariu


 

*