Fostă asistentă, condamnată la închisoare cu executare pentru trafic de influență

7 mai 2021 | 0 comentarii |

Anterior, aceasta mai fusese condamnată cu suspendare pentru același gen de fapte, însă asta nu a împiedicat-o să recidiveze.

 

O fostă asistentă medicală din județul Vrancea va merge la închisoare după ce a pretins și primit diferite sume de bani de la mai multe persoane, cărora le-a promis înlesnirea unor servicii, intervenind pe lângă persoane cu influență. Aceasta a primit o condamnare definitivă de 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare, după ce mai primise o condamnare cu suspendare pentru același gen de fapte, iar apoi fusese inițial achitată în noul dosar instrumentat de ofițerii anticorupție.

După cum se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție Vrancea, asistenta mai fusese cercetată în trecut pentru trafic de influență, iar instanța a condamnat-o atunci la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, cu un termene de supraveghere de 5 ani. Cu toate acestea, pedeapsa primită nu a avut darul să o descurajeze, femeia continuând să apeleze la aceleași practici, pentru a-și rotunji veniturile.

Potrivit dovezilor din dosar, fosta asistentă a pretins și primit bani de la un pacient căruia i-a promis că va interveni pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani, pentru a urgenta efectuarea unei intervenții chirurgicale de care pacientul avea nevoie.

 

Într-un alt caz, aceasta ar fi pretins și primit bani de la persoane care picaseră proba practică la examenul pentru permisul de conducere, pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Vrancea și a-i convinge să îi reprogrameze mai devreme pe respectivii candidați.

Nu în ultimul rând, fosta asistentă s-a lăudat și cu relațiile pe care le avea la Comisia de expertiză asupra capacităţii de muncă din Vrancea, cerând și primind bani de la o persoană care obținuse un aviz negativ la o cerere de încadrare în grad de handicap și dorea să depună contestație. Asistenta i-a garantat o rezolvare favorabilă a contestației, după ce urma să intervină pe lângă membrii comisiei, în schimbul banilor primiți.

Ofițerii anticorupție au obținut suficiente robe pentru faptele incriminate și au trimis-o în judecată pentru trafic de influență, însă judecătorii Tribunalului Vrancea au achitat-o în primă instanță. Procurorii au făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Galați, instanță care a desființat sentința anterioară și a condamnat-o la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă.

 


Adaugati un comentariu


 

*