Fostul psiholog al SJU Târgoviște, cercetat pentru exercitarea fără drept a profesiei

13 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Timp de 20 de ani, acesta a profesat într-un spital din Dâmbovița, făcând parte și din comisiile de expertiză psihiatrică.

 

SJU Târgoviste

Un nou caz legat de exercitarea fără drept a unei profesii din domeniul medical prinde contur la Târgoviște, unde polițiștii au descins în această dimineață, în două locuințe deținute de  un cunoscut psiholog din oraș, care timp de 20 de ani, a profesat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Este vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, care în anul 1999 o obținut postul de psiholog în baza unei diplome false de licență, după cum susțin anchetatorii. Conform presei locale din Dâmbovița, aceasta ar fi urmat doar doi ani cursurile universității Hyperion, după care a fost exmatriculată. La angajare a prezentat însă o diplomă de licență din care reieșea că a absolvit cursurile Facultăți de Sociologie și Psihologie din București, în cadrul universității Hyperion.

Nimeni nu și-a pus problema la acel moment că diploma ar putea fi falsă, așa că pretinsul psiholog a profesat în cadrul spitalului județean din Târgoviște, timp de 20 de ani, până în 2019, an în care și-a dat demisia.

 

Polițiștii care anchetează cazul susțin că aceasta a folosit și un certificat de liberă practică, tot falsificat, în baza căruia ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității medicale.

În această calitate, persoana suspectată ar fi „evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi  acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018”, potrivit comunicatului remis presei de Poliția Română.

Bineînțeles că pentru această activitate a fost și plătită, iar salariul obținut pe parcursul perioadei cât a lucrat în spital reprezintă prejudiciu adus unității medicale.

 

În comunicatul transmis pe marginea acestui subiect, se menționează că polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, care investighează cazul sub coordonarea unui procuror, au constatat că „prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog – atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate – s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”.

În baza probelor deținute, polițiștii au obținut un mandat de percheziție și au descins în această dimineață la două imobile deținute de persoana suspectată. La finalul perchezițiilor, falsul psiholog de la SJU Târgoviște a fost dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru audieri, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

 


Adaugati un comentariu


 

*