Gala Societății Civile a dat startul unei campanii de comunicare
Campania va fi promovată prin intermediul unor oameni, organizații și proiecte care s-au numărat printre câștigătorii edițiilor anterioare.
Astăzi se dă startul campaniei de comunicare asociate celei de-a 17-a ediții a Galei Societății Civile, eveniment care își va premia câștigătorii pe data de 3 iunie, în cadrul unei festivități găzduite de Ateneul Român. Prin această campanie de comunicare, care se va derula în perioada 16 mai – 26 iunie, organizatorii evenimentului doresc să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, care reprezintă „o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene”.
Întrucât campania are loc în contextul deținerii de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, dar și al alegerilor europarlamentare, vor fi promovate în cadrul său cele șase valori europene – Demnitatea umană, Libertatea, Democrația, Egalitatea, Statul de drept și Drepturile omului.
Promotorii acestor valori vor fi oameni, proiecte, asociații și grupuri de inițiativă care s-au numărat printre câștigătorii edițiilor anterioare ale galei și care ilustrează și promovează cel mai bine aceste valori în România.

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu
Astfel, rolul de promotori ai Demnității Umane le va reveni fondatoarelor asociației Dăruiește Viață – Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu – cele care au inițiat proiectul construirii primului spital oncologic pentru copii din România, cu fonduri provenite exclusiv din donații.
În același timp, Iris Popescu, președintele Asociației Metodelor Alternative de Integrare Socială va promova Libertatea, iar coordonatorul Fondului pentru Democrație, Mihai Matei, va reprezenta Democrația.
Totodată, Alina Țiplea, președintele Merci Charity Boutique va promova Egalitatea, Bogdan Ivănel, managerul Code4Romania va reprezenta Statul de drept, în timp ce directorului general al organizației Ateliere fără Frontiere, Patrick Ouriaghli, îi va reveni rolul de reprezentant al Drepturilor omului.
„Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării”, se mai arată într-un comunicat al organizatorilor.
Campania se va desfășura, începând de azi, în toate mediile de comunicare respectiv, canale TV, radio, indoor, print și on-line. Va continua și după data de 3 iunie, când va avea loc festivitatea de decernare a premiilor celei de 17-a ediții a galei.
În cursă s-au înscris 181 de iniţiative, respectiv 144 de proiecte, 23 de programe și 14 campanii de comunicare. Proiectele au fost jurizate de 48 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.
Evaluarea proiectelor înscrise s-a desfășurat on-line în două etape, prima constând în evaluarea și notarea proiectelor din cadrul fiecărei secțiuni ale categoriilor competiției și stabilirea ierarhiei și a câștigătorilor, iar a doua în evaluarea și notarea proiectelor care au obținut primul loc pe secțiuni, în vederea desemnării câștigătorului Marelui Premiu.