Grupul Monza a preluat centrul medical ProEstetica din Capitală

Unitatea medicală, aflată în zona Dorobanți, va funcționa astfel sub denumirea „Centrul Medical Monza”.

 

Luca Militelo

Grupul Monza a anunțat recent o nouă tranzacție pe piața serviciior medicale private din România, a achiziționat centrul medical ProEstetica, aflat în zona Dorobanți din Capitală.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat în care Luca Militello, managerul grupului Monza, precizează că „acest pas reprezintă o nouă etapă în extinderea brandului Monza atât în țară, cât și în București. Ne bucurăm să putem contribui astfel la dezvoltarea unui business medical creat din pasiunea pentru medicină, cât și prin multă dăruire. La Centrul Medical Monza vom continua să le oferim pacienților serviciile medicale de calitate, specifice grupului, de această dată într-o nouă locație din București”.

Astfel, odată cu perfectarea tranzacției, centrul medical din zona Dorobanți va funcționa sub tituatura „Centrul Medical Monza”, oferind pacienților servicii medicale din ariile Chirurgiei Generale, Chirurgiei Estetice, Medicinei Estetice, Cardiologiei, Neurochirurgiei, Stomatologiei, Ortopediei, ORL, cât și Dermatologiei.

 

Capacitatea noului centru care se alătură grupului Monza este de  13 paturi, 4 cabinete medicale, 3 săli de operație, încadrate pe o suprafață totală de 1.200 de metri pătrați.

Anunțul perfectării noii tranzacții vine după ce, în urmă cu două săptămâni, Monza a inaugurat la Giurgiu prima rețea națională de clinici de cardiologie, în urma unei investiții de peste 4,5 milioane de euro.

Manegerul grupului a mai precizat că pentru anul în curs sunt în plan noi clinici, pe lista oraselor în care urmează se se deschidă astfel de unități fiind și Buzăul. De asemenea, Monza urmează să se extindă în acest an în Constanța, București, Focșani, Pitești, Brăila și Călărași.

Pentru clinica de la Buzău, la fel ca și pentru cele din celelalte orașe, grupul urmează să investească între 120.000 și 150.000 de euro.

 

În prezent, grupul Monza mai deţine spitalul Monza din Bucureşti, centrele Monza-ARES din Constanţa şi Cluj, cât şi clinicile Ritmico.

Spitalul Monza este cel mai mare spital privat specializat în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară și a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, o sumă cu  50% mai mare faţă de cea înregistrată în 2016. În cinci ani de când spitalul activează pe piaţa românească, afacerile operatorului privat au crescut de opt ori.

În ceea ce privește noua achiziție a grupului, clinica ProEstetica a fost fondată în anul 1994, fiind prima clinică privată de chirurgie estetică din România, oferind în prezent toate serviciile de chirurgie plastică, estetică, medicină estetică, chirurgia varicelor, chirurgie mamară cu implanturi de silicon, chirurgie digestivă, parietală, hernii, la standarde similare clinicilor din străinătate.

 


Adaugati un comentariu


 

*