ICUTR Cluj a realizat primul transplant renal pediatric din acest an

9 februarie 2024 | 0 comentarii |

Reprezentanții unității medicale au anunțat că o fetiță de opt ani, care suferea de boală cronică de rinchi și era dependentă de hemodializă a primit o nouă șansă la viață în urma unui transplant. 

 

Mâinile de aur ae medicilor Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) din Cluj Napoca salvează, anual, sute de vieți, iar recunoștința celor care primesc astfel o nouă șansă la viață este fără margini. O nouă minune s-a petrecut la ICUTR Cluj joi, 8 februarie, când echipa medicală coordonată de conf. dr. Florin Elec a realizat primul transplant renal pediatric din acest an.

Transplantul renal pediatric – un procedeu delicat și complex, care necesită o abordare multidisciplinară și o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate – a oferit, astfel, șansa la o viață normală unei fetițe de opt ani, cu boală cronică de rinichi și necesar de hemodializă. O mamă în vârstă de 38 de ani, i-a donat un rinichi şi astfel i-a oferit șansa de a avea o viață normală fetiţei sale”, a transmis Agenția Națională de Traplant.

 

Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca demonstrează, încă o dată, „angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților”, subliniază ANT.

„Transplantul renal nu doar îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. Continuăm să luptăm pentru sănătatea și bunăstarea pacienților noștri și să ne dedicăm misiunii de a aduce speranță și vindecare în viața celor care ne caută ajutorul, a transmis conf. dr. Florin Elec, Șef Secție Urologie II / Transplant Renal.

„Respect şi Recunoştinţă pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă mereu între suferinţă şi speranţă!”, este mesajul pe care Agenția Națională de Transplant îl transmite, ca de obicei, medicilor care salvează vieți.

 

Sursă foto ANT


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*