Jurnalistul Lucian Mândruță, Ambasador al Crucii Roșii Române

9 februarie 2024 | 0 comentarii |

Cunoscutul jurnalist va promova programele și proiectele umanitare desfășurate de Crucea Roșie Română în sprijinul persoanelor defavorizate și nu numai al acestora. 

 

Cu ocazia reuniunii naționale a filialelor de Cruce Roșie din România, care a avut loc la Brașov, în perioada 8-10 februarie 2024, Societatea Națională de Cruce Roșie din România i-a anunțat „cu bucurie”, pe liderii celor 47 de filiale prezenți la eveniment și reprezentanții tineretului, că Lucian Mîndruță, cunoscut om de radio și televiziune, jurnalist cu o lungă carieră, este noul Ambasador onorific și voluntar al Crucii Roșii Române (CRR).

El se alătură astfel Iulianei Tudor, la fel de cunoscută ca realizator TV, care îndeplinește aceeași nobilă misiune de mai mulți ani, și va promova, alături de aceasta și de ceilalți voluntari, numeroasele programe și proiecte umanitare pe care Crucea Roșie le defășoară în sprijinul celor defavorizați și nu numai al acestora.

 

Iuliana Tudor, Lucian Mindruta

Cu prilejul numirii sale de Ambasador al CRR, Lucian Mîndruță a spus că el crede „că avem nevoie de o voce mai puternică din partea unei instituții vechi (aproape) de când a apărut România modernă. Crucea Roșie”.

Lucian a menționat că nu și-a propus să fie el „acea voce”, însă și-a exprimat convingerea că poate să ducă „mai departe poveștile oamenilor care sunt deja aici și știu mai bine decât mine ce e de spus. Avem de învățat de la Crucea Roșie Română, avem de ajutat, avem de dat mai departe educație pentru sănătate și pregătire pentru orice ne-ar putea arunca în cale destinul, ca țară și ca oameni. Asta sper să pot face împreună cu angajații și voluntarii Crucii Roșii Române, pasionați de binele altora. Și încă ceva. Spre deosebire de ambasadorii adevărați, eu sunt și fără școală (de diplomație), și fără salariu. Ca să știți…”, a afirmat jurnalistul.

 

Camelia Șucu, președinte CRR, i-a mulțumit „lui Lucian pentru sprijinul pe care s-a angajat să ni-l acorde și pentru timpul pe care îl va sacrifica pentru această cauză nobilă. Avem nevoie la Crucea Roșie Română de voci publice sonore și raționale, care să explice mai bine oamenilor importanța susținerii proiectelor umanitare ale Crucii Roșii.

„Ca jurnalist la bază, știu ce înseamnă viața în viteza a patra și numeroasele sarcini cărora trebuie să le faci față zilnic, de aceea apreciez cu atât mai mult faptul că Lucian a ales să-și dedice o parte din puținul său timp liber, în mod voluntar, cauzelor Crucii Roșii. Îi mulțumim că este alături de noi și sperăm ca și prin el să ajungem mai bine la oamenii care au nevoie de noi, dar și la cei care ne ajută să fim alături de oamenii care au nevoie de noi”, a afirmat Adrian Halpert, director general al Crucii Roșii Române.

În cadrul aceluiași eveniment, Iuliana Tudor le-a vorbit celor prezenți despre „misiunea noastră, despre unitate și voluntariat”, subliniind că „Istoria Binelui continuă!

 

Despre Lucian Mîndruță

 

Născut în 1967, București, România, Lucian Mîndruță este jurnalist, blogger, trainer media și prezentator de radio, redactor al paginii sale de socializare (www.facebook.com/lucian.mindruta), foarte activă, dar și gazda unei emisiuni zilnice de radio cu apeluri, axată pe subiecte de actualitate.

Și-a început parcursul profesional în 1992, la SOTI, un post de televiziune independent, a continuat cu Tele7 și ProTV, mai ales ca prezentator și redactor, a fost director editorial la Ziarul Financiar (1999-2003), a scris o rubrică săptămânală la revista Dilema, prezentator de știri la Antena1, șef de marketing pentru Mediafax Group și a produs emisiuni și formate TV pentru mai multe televiziuni din România.

În prezent este mai ales jurnalist pe rețelele de socializare (330.000 de urmăritori), dar și emisiunea sa radiofonică de la DigiFM ajunge are sute de mii de urmăritori.

 

Potrivit CRR, Lucian Mîndruță este un fan al libertății de exprimare cu conștiință: crede că mass-media ar trebui să faciliteze libera circulație a ideilor într-o societate, fiind în același timp preocupat de fact checking și de combaterea răspândirii știrilor false și crede că mass-media ar trebui să urmărească crearea unor societăți mai coezive, cultivând diversitatea de opinii și respectul pentru fiecare participant la dezbatere. „Crede în mass-media cetățenească – și o vede ca pe o competiție, dar și ca pe o sursă de inspirație pentru jurnaliștii veterani ca el” mentionează organizația.

Este pasionat de ciclism pe șosea și parcurge aproximativ 4.000 de kilometri în fiecare an, organizează evenimente de ciclism pe distanțe lungi, din 2007 și navighează și pilotează avioane mici, chiar dacă în ultimii ani are foarte puțin timp pentru acestea.

Vorbește fluent engleza și se descurcă destul de bine în franceză, iar competențele sale informatice includ editarea video la nivel profesional.

Opiniile sale politice „sunt simple și clare”; îi plac capitalismul și libertatea, în toate „aromele” lor, dar nu are nicio afiliere politică oficială.

Este mândru de cei trei copii ai săi – doi fii și o fiică -, dar și de prima sa nepoată.

 


Adaugati un comentariu


 

*