Implanturi dentare 3D mai ieftine, made in China

12 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Noua tehnologie a fost creată de un grup de cercetători de la Institutul Kunshan și va permite obţinerea mai rapidă de implanturi dentare, la prețuri mai mici.

 

O echipă de cercetători din China a anunțat că a reușit să creeze o imprimantă 3D cu ajutorul căreia se pot produce implanturi dentare. Noua tehnologie va permite obţinerea mai rapidă de implanturi, la prețuri mai reduse decât cele practicate la momentul actual.

Specialiștii din cadrul Institutului de Cercetări Tehnologice Kunshan spun că va fi suficient ca medicii stomatologi să scaneze cavitatea bucală şi dinţii pacienţilor, iar imprimanta 3D va transforma toate aceste informaţii în modele tridimensionale, pentru ca apoi să înceapă să printeze dinţi pentru implant, din pastă ceramică.

De obicei, stomatologii folosesc ceară pentru a lua amprentele dentare ale pacienţilor, după care amprentele sunt trimise la cabinetele tehnicienilor dentari unde sunt produşi dinţii falşi. Întregul proces poate dura mai multe săptămâni, în funcţie de cât de complicată este lucrarea.

 

Cercetătorii chinezi susțin că imprimarea 3D este mult mai eficientă şi duce la economisirea materialelor. Inventatorii dispozitivului spun că producerea şi implantarea unui dinte obţinut prin imprimare 3D nu durează mai mult de o săptămână. Costul unei astfel de imprimante este în jur de 110.000 de dolari  și chiar dacă pare un preț destul de ridicat, reprezintă un sfert din preţul unei imprimante 3D produse în afara Chinei.

Explicația stă și în faptul că autorităţile chineze susţin dezvoltarea acestui sector tehnologic prin facilităţi fiscale pentru producătorii din acest sector. Sistemele de imprimare 3D sunt testate în China pentru foarte multe aplicaţii, de la domeniul construcţiilor la cel alimentar, vestimentar şi în domeniul medical, mai ales în sfera chirurgicală.

 


Categorii: Actual, IT & C, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*