Inca un pas catre primul spital de oncologie pediatrica din Romania

12 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Spitalul ar urma sa fie construit doar din fonduri private, de aceea fiecare roman este indemnat sa doneze cel putin un leu pentru strangerea sumei necesare.

 

spitalul copiilor (2)Intr-un sistem de sanatate cum este cel din Romania, unde autoritatile asa-zis competente s-au dovedit de nenumarate ori depasite de situatie si incapabile sa asigure cel putin strictul necesar pentru acordarea ingrijirilor medicale in spitalele de stat, este firesc ca unele solutii prentru imbunatatirea actului medical sa vina din partea societatii civile.

Asa se face ca in urma cu cateva luni , un grup de 10 bucuresteni cu initiativa au decis ca trebuie sa faca ceva pentru ca Romania sa aiba un spital de oncologie si hematologie pediatrica. Si-au dat seama ca demersurile catre autoritati ar fi inutile si ca, in cel mai bun caz, s-ar solda cu promisiuni neonorate, asa ca au decis sa inceapa singuri, de la zero, constructia unui astfel de spital, apeland si la ajutorul semenilor. Au infiintat astfel asociatia 1leu.org, al carei scop este strangerea in decurs de trei ani a sumei de 80 de milioane de lei, atat cat ar fi necesar pentru a construi in Capitala un spital cu 50 de paturi, doua sali de operatie complet echipate, sectie de radioterapie si sectie de transplant medular. Initiatorii proiectului au facut socoteala ca pentru a strange aceasta suma in decurs de trei ani, ar fi suficient ca fiecare roman sa doneze cel putin un leu la fiecare noua luni, de la aceasta idee venind si denumirea pe care au dat-o asociatiei.

 

spitalul copiilor (3)Pentru a-si populariza aceasta initiativa, au desfasurat pana in prezent cateva actiuni prin intermediul carora au mobilizat locuitorii mai multor orase la miscare, indemnandu-i in acelasi timp sa doneze cel putin suma modica de un leu, pentru a contribui la construirea primului spital de oncologie si hematologie pediatrica din Romania.  Sub egida „Alerg pentru spitalul copiilor” sau „Pedalam pentru spitalul copiilor” au fost organizate mai multe crosuri si competitii de ciclism in diferite localitati din tara si in municipiul Bucuresti, la care au fost invitate sa participe cat mai multe pesrsoane, in schimubul taxei modice, de cel putin un leu. Totodata, cu ocazia acestor actiuni, si cei care au participat la cros in calitate de spectatori au fost invitati sa doneze.

 

spitalul copiilor (1)Cea mai recenta actiune de acest gen a avut loc in week-end la Sibiu, fiind organizata de Marius Florin Dinu, care a aflat de aceasta initiativa de pe Facbook si a decis sa dea o mana de ajutor, desi nu este membru al asociatiei. Acesta spune ca actiunea de sambata a fost a cincea pe care o organizeaza la Sibiu si ca a reusit astfel sa stranga 6.700 de lei, la care se adauga si 45 de kilograme de monede. Este decis sa continue, spunand ca urmatorul cros il va organiza pe 7 noiembrie, indiferent de vremea de afara, si face un apel catre ceilalti oameni cu initiativa sa ii urmeze exemplul si sa organizeze activitati similare si in celelelte orase ale tarii, pentru ca suma respectiva sa poata fi stransa chiar si mai devreme de trei ani.

Oricine doreste sa se alture cauzei poate participa la actiuinile organizate in acest sens sau pur si simplu poate dona orice suma doreste, pornind de la un leu, in conturile RO38 RNCB 0088 1456 4011 0002, lentru lei, RO11 RNCB 0088 1456 4011 0003 pentru euro si RO81RNCB 0088 1456 4011 0004 pentru dolari americani.

Mai multe informatii despre organizatie si despre actiunile programate pentru perioada urmatoare pot fi gasite pe site-ul oficial www.1leu.org, tot aici putand fi facute si donatii on-line.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*