Încep examenele pentru posturile de medici de la SJU Buzău

3 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Primul concurs va avea loc peste o săptămână, la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, din Iași.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău a anunțat data și locația primului examen pentru ocuparea unor posturi de medici, pentru care unitatea medicală caută de mai multă vreme titulari, fără prea mare succes. Este vorba de 13 posturi pe care SJU Buzău le-a mai scos la concurs, însă au rămas neocupate, în special din cauza faptului că pe liste nu s-a înscris nici un candidat. Nici de această dată, interesul manifestat de medici pentru posturile scoase din nou la concurs nu a fost unul foarte mare, însă în cursă au intrat cinci candidați, dintre care doi concurează pentru un singur post. Este vorba despre postul de medic specialist urolog în cadrul secției de Urologie a spitalului, post pentru care s-au înscris la concurs medicii Marian-Victoraș Botea și Valeriu Constantin Botea. Inițial, acestora li se adăugase un al treilea candidat, medicul Gholmali Soleimani, însă dosarul acestuia a fost respins, întrucât candidatul nu a depus toate documentele necesare până la termenul limită de completare a dosarului de înscriere.

În aceste condiții, postul de la secția de Urologie va fi singurul pentru care se vor „bate” mai mulți candidați, celelalte posturi având, fiecare, câte un singur pretendent.

 

Astfel, pentru postul de medic specialist ATI în cadrul compartimentului ATI Obstetrică – Ginecologie candidează rezidentul în ultimul an Cătălin Gabriel Chiriacu, în timp ce pentru postul de chirurg pediatru în cadrul secției Chirurgie și Ortopedie Infantilă candidează dr. Roxana Iuliana Boloagă.

Nu în ultimul rând, medicul infecționist Laszlo Iulian Zonda va candida din nou pentru postul scos la concurs în cadrul secției Boli Infecțioase, pe care l-a ratat la începutul acestui an, când nu a reușit să promoveze concursul de angajare. Acesta este și cel care va deschide această nouă sesiune de concursuri de angajare, data și locația examenului susținut de acesta fiind primele anunțate de SJU Buzău.

Conform anunțului oficial făcut de unitatea medicală, primul examen din această nouă sesiune va avea loc peste o săptămână, ulterior urmând a fi stabilite și datele pentru celelalte trei concursuri.

 

Prin urmare, pe data de 10 decembrie va avea loc concursul pentru ocuparea postului din cadrul secției de Boli Infecțioase, concurs pe care dr. Laszlo Iulian Zonda îl va susține la Iași, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva. Examenul va începe la ora 9.00  în biblioteca spitalului. La examenul anterior, dr. Laszlo Iulian Zonda a concurat tot singur pe post, susținând examenul la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, în fața unei comisii conduse de managerul institutului, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. Spre surprinderea generală, medicul cu o vastă experiență acumulată inclusiv în Franța, nu a reușit să obțină baremul minim de 120 de puncte necesar promovării. Acesta a fost notat cu 39,7 puncte la proba scrisă, sub baremul minim impus la această probă, fapt pentru care a fost declarat respins, fără a mai avea posibilitatea să susțină și proba clinică sau interviul.

În vârstă de 46 de ani, dr. Laszlo Iulian Zonda este absolvent al UMF Iași, iar revenirea în centrul universitar în care și-a efectuat studiile îi va fi probabil de bun augur, atât el cât și conducerea unității medicale buzoiene sperând ca de această dată să ocupe postul scos la concurs de SJU Buzău.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*