Invitație la mișcare, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

1 aprilie 2021 | 0 comentarii |

În acest week-end are loc un cros virtual, în urma căruia organizatorii își propun să adune cât mai mulți kilometri alergați de participanți, care vor fi convertiți în fonduri necesare trimiterii în tabere de integrare a copiilor și tinerilor cu autism.

 

Mâine, 2 aprilie, se celebrează în întreaga lume Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prilej cu care asociația CONIL organizează un eveniment virtual care se dorește a fi în egală măsură o provocare la mișcare adresată unui număr cât mai mare de participanți, dar și un mijloc de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe copiii și tinerii cu autism să se integreze mai ușor în societate. Este vorba de „Crosul CONIL – Zâmbet pentru autism”, căruia i s-a alăturat și Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic român. „Am susţinut întotdeauna că deficienţele, diferenţele sau dizabilităţile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existenţe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanţei. Trebuie create condiţii pentru ca toţi copiii să aibă aceleaşi facilităţi, trebuie să îi susţinem să-şi urmărească şi să-şi îndeplinească visurile. Ştiu din proprie experienţă cât de greu este să te confrunţi cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obţine recunoaşterea firească a drepturilor tale, ştiu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăţilor sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este nepreţuit şi trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toţi copiii să zâmbească şi să aibă şansa la zbor” a declarat acesta.

 

Cei care doresc să participe la acest eveniment, făcând mișcare și ajutând în același timp persoanele cu autism, se pot înscrie pe site-ul asociației, alegând una dintre cel trei donații disponibile. Donațiile se fac în „zâmbete”, fiecare zâmbet reprezentând suma de 22 de lei, iar participanți pot alege între a dona unul, două sau trei zâmbete. După înscriere, aceștia vor fi direcționați către platforma  Runningheroes unde trebuie să își facă un cont, însă se pot conecta direct și cu conturile de Facebook sau Google. Următorul pas este instalarea pe telefon aplicației Deacthlon Coach sau a oricărei aplicații compatibile cu platforma on-line, pentru că activitățile înregistrate cu ajutorul acestora trebuie încărcate pe aceasta, prin sincronizare.

Apoi, în perioada 2-4 aprilie, participanții se pot plimba sau pot alerga monitorizându-și activitățile cu ajutorul aplicației, scopul fiind acela de a strânge cât mai mulți kilometri parcurși.

 

Obiectivul este atingerea unui prag de 2.222 de kilometri, care, împreuna cu sumele strânse din donații, vor asigura fondurile necesare pentru organizarea de tabere integrare destinate copiilor și tinerilor cu autism. Taberele vor fi organizate pentru serii de câte 22 de beneficiari, iar pe parcursul competiției, fiecare participant are posibilitatea să își urmărească contribuția la atingerea obiectivului propus.

Acestei campanii i s-au alăturat o serie de parteneri, astfel că participanții pot câștiga premii constând în vouchere în valoare totală de 19.000 pentru achiziționarea de echipament sportiv din magazinele Decathlon, precum și 10 vouchere în valoare totală de 500 de lei pentru achiziția de cărți din librăriile Cărturești. De asemenea, în funcție de distanțele parcurse, participanții acumulează puncte pe platforma Runningheroes, prin intermediul cărora pot debloca diferite oferte promoționale de care beneficiază indiferent dacă se numără sau nu printre câștigători. Până la acest moment, mai multe nume celebre din lumea sportului au răspuns provocării astfel că printre participanți se numără  Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Camelia Lupaşcu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbaşa, Alina Dumitru, Alina Vuc, Andrei Roşu și Daria Manea.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*