Ioana Mihăilă speră să revină în funcția de ministru al Sănătății, din care a demisionat acum o săptămână

14 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Aceasta spune că nu și-a făcut plauri pentru viitorul apropiat, întrucât așteaptă rezultatele negocierilor din coaliție, dorindu-și să revină în fruntea ministerului.

 

După ce, în urmă cu o săptămână, s-a numărat printre primii miniștri USR care și-au depus demisia din funcție în urma scandalului din coaliția de la guvernare, Ioana Mihăilă a mărturisit că și-ar dori să revină în fotoliul de la Ministerul Sănătății. Speră chiar că așa se va întâmpla, motiv pentru care nu și-a făcut nici un plan de viitor după ce a demisionat, spunând că așteaptă rezultatele negocierilor din Coaliție și este pregătită să preia din nou prerogativele funcției de ministru, pentru a-și putea continua proiectele lăsate neterminate.

La ultima conferință de presă în cadrul căreia și-a prezentat bilanțul scurtului mandat de ministru, Mihăilă nu a precizat nimic în acest sens, însă a făcut-o în cadrul unei alte conferințe, la sediul USR Oradea. Cu aceeași ocazie, fostul ministru a precizat că cel mai mare regret pe care îl are este legat de neîndeplinirea unor proiecte începute. „În Ministerul Sănătăţii, în orice direcţie te uiţi, există lucruri care pot fi îmbunătăţite, măcar pentru a ajunge la un nivel decent de calitate a serviciilor atât pentru personal şi pentru spitale, cât mai ales pentru pacienţi. există numeroase proiecte care au fost demarate în minister, unul din cele mai importante fiind traseul pacientului pentru a primi un diagnostic precoce, în cele mai frecvente boli care afectează populaţia: screeningul în cancerul de col uterin, cancer de colon şi factori de risc cardiovasculari”, a declarat fostul ministru.

 

Despre acest program, Ioana Mihăilă a menționat că, o parte din el a fost demarat la nivelul CNAS, prin programul de prevenţie, cu analizele de sânge făcute peste bugetul alocat laboratoarelor.

Ce începusem să facem împreună cu echipa de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate era să avem acest traseu al pacientului şi să-l susţinem inclusiv din fonduri europene, cu o alocare de peste 600 de milioane de euro prevăzută prin Programul Operaţional Sănătate, pentru susţinerea acestor programe”, a adăugat fostul ministru.

Referitor la transferul conducerii ministerului către ministrul interimar Cseke Attila, Mihăilă a declarat că l-a pus în temă cu privire la riscurile din perioada următoare, proiectele de acte normative în lucru şi problemele financiare acute şi cronice ale ministerului.

Speranțele sale de a reveni la Ministerul Sănătății au însă slabe șanse să se îndeplinească, dat fiind faptul că, la acest moment, criza dintre foștii parteneri de coaliție PNL și USR-Plus pare ireconciliabilă. Cei de la USR cer în continuare schimbarea premierului Florin Cîțu, iar liberalii nu iau în calcul această variantă. Mai mult, la scurt timp după ce miniștrii USR au demisionat din guvern, premierul i-a demis pe toți secretarii de stat, prefecții și subprefecții din partea acestei formațiuni. Între timp a fost prezentată și o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu susținută de USR-Plus care s-a aliat cu AUR în acest demers. În acest context, este puțin probabil că Ioana Mihăilă își va vedea dorința împlinită, cel puțin atât timp cât încă este membră a USR.

 


Adaugati un comentariu


 

*