Jandarmii buzoieni si-au inceput ziua donand sange

8 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Acestia au raspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzii care se afla din nou in pragul unei crize acute in ceea ce priveste rezervele de sange.

 

jandarmiIn aceasta dimineata, 45 de jandarmi de la IJJ Buzau au mers la Centrul de Transfuzii, dand curs apelului facut de conducerea unitatii care se confrunta din nou cu probleme in ceea ce priveste asigurarea necesarului de sange.

Jandarmii au donat benevol, dorind ca prin gestul lor sa-i mobilizeze si pe angajatii celorlalte institutii din Buzau, dar si pe simplii cetateni, aducand astfel in prim plan problema crizei de sange cu care este pe punctul de a se confrunta centrul de la Buzau.

De altfel, nu este pentru prima data cand jandarmii fac un astfel de gest umanitar, fiind clienti obisnuiti” ai Centrului de Transfuzii, impreuna cu politistii, pompierii si militarii din Garnizoana Buzau, ori de cate ori rezervele de sange ale unitatii medicale sunt pe sfarsite.

 

jandarmi sangeSeful Centrului de Transfuzii, biologul Adriana Craciun, spune ca aceasta perioada a anului este una in care numarul de donatori scade, intrucat buzoienii care obisnuiesc sa doneze in mod frecvent sunt ocupati zilele acestea cu activitatile agricole specifice toamnei si nu mai au timp sa se prezinte la Centru. In plus, donatorii care locuiesc in zona strazii Orizont nu pot dona pana la sfarsitul lunii, ca urmare a carantinei impuse in urma aparitiei unui caz de meningita provocate de virusul West Nile, la un buzoian care locuieste in zona.

Ca urmare a apelului facut de Centrul de Transfuzii buzoian este de asteptat ca, in zilele urmatoare, exemplul jandarmilor sa fie urmat si de angajatii altor institutii, asa cum s-a mai intamplat si in alte randuri cand rezervele de sange erau pe sfarsite.

 


Categorii: Actual, Institutii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*