Japonia a donat României un medicament pentru tratarea pacienților cu Covid-19

14 iunie 2020 | 0 comentarii |

O donație de 12.200 de tablete  de Avigan (Favipiravir), un medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals, va fi utilizat în tratamentul pacienților români diagnosticați cu Covid-19.

 

În urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, Japonia a donat României 12.000 de tablete de Avigan (Favipiravir). Donația face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic), transmit Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat.

Cele 12.200 de tablete alocate României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi suferinzi de COVID-19. MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19”, se menționează în comunicatul amintit.

Expedierea medicamentului s-a realizat cu ajutorul Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS). MAE și Ministerul Sănătății transmit mulțumiri Ambasadei Japoniei la București pentru sprijinul acordat în concretizarea acestui demers.

 


Adaugati un comentariu


 

*