Martisoare caritabile pentru tratarea copiilor cu boli grave

22 februarie 2016 | 0 comentarii |

Peste 10.000 de astfel de martisoare au fost confectionate de voluntari timp de un an, iar din banii obtinuti prin vanzarea lor se vor plati tratamente si investigatii medicale nedecontate de CNAS.

 

martisorIn aceasta perioada, oricine doreste sa imbine traditia Martisorului cu o fapta caritabila in sprijinul copiilor care sufera de afectiuni grave, o poate face achizitionand martisoarele comercializate intr-un Charity Shop virtual gestionat de asociatia M.A.M.E. Sumele astfel stranse vor fi directionate catre plata tratamentelor sau investigatiilor necesare unor copii bolnavi, proceduri care nu sunt decontate de CNAS.

Asociatia umanitara a dat startul pentru campania „Martisor de fapta bune vestitor”, deschizand acest charity shop si popularizand initiativa, astfel incat numarul clientilor sa fie cat mai mare, ca si sumele care vor fi folosite in ajutorul copiilor. Desi campania a fost lansata de curand, pregatirile au inceput inca din luna martie a anului trecut, asa ca timp de un an de zile, voluntarii fundatiei au confectionat peste 10.000 de martisoare, felicitari si bijuterii, care sunt scoase acum la vanzare in cadrul magazinului virtual, putand fi vizualizate si comandate de orice doritor.

 

Maria Culescu

Maria Culescu

Presedintele fondator al asociatiei, Maria Culescu, a subliniat necesitatea unei astfel de campanii, precizand ca exista multe situatii in care copii grav bolnavi nu pot beneficia de tratamentele sau investigatiile care le pot salva viata. Aceasta, din cauza ca unele proceduri nu sunt decontate din fondul de asigurari de sanatate, iar parintii lor nu au bani pentru a sustine cheltuielile necesare.

„In fiecare zi primim solicitari din partea parintilor cu copii bolnavi, care au nevoie de bani pentru plata unor investigatii medicale, nedecontate de stat sau a caror efectuare presupune un timp de asteptare indelungat, intarziind astfel inceperea tratamentului in timp util. Acesta este motivul pentru care, an de an, voluntarii asociatiei M.A.M.E. se implica cu multa energie, daruire si creativitate pentru a realiza, manual, traditionalele martisoare, care sunt ulterior valorificate in acest scop caritabil”, a declarat presedintele asociatiei.

 

copil bolnavPe site-ul care gazduieste magazinul virtual sunt disponibile peste 100 de modele diferite de martisoare, felicitari si bijuterii care, daruite, vor avea o valoare mai mult decat simbolica, fiecare reprezentand un strop de speranta pentru un copil care se lupta cu o boala grava.

Martisoarele, felicitarile sau bijuteriile se pot achizitiona on-line, cu conditia ca valoarea unei comenzi sa fie de cel putin 50 de lei. Acestea vor fi livrate prin curier sau pot fi ridicate direct de la Centrul Stelutelor, sediul asociatiei, din Bucuresti, strada Mendeleev numarul 37, in apropiere de Piata Romana. Pentru informatii suplimentare, reprezentantii organizatiei pot fi contactati fie la telefon, la numarul 021.315.01.89, fie pe e-mail, la adresa office@asociatiamame.com sau pe pagina oficiala de Facebook a asociatiei.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*