Medicii Alina Iordache, Cosmin Ursăchescu și Lucia Vasile oferă sfaturi pentru sănătatea copiilor

7 septembrie 2022 | 0 comentarii |

În parteneriat cu Fundația Comunitară, cei trei medici au inițiat o Campanie de Prevenție și Educație Sanitară, iar împreună cu un psiholog, oferă sfaturi avizate și răspund întrebărilor părinților.

 

Fundația Comunitară Buzău organizează duminică, împreună cu trei medici și un psiholog, la Centrul Cultural Marghiloman, primul eveniment din cadrul unei Campanii de „Prevenție și Educație în Sănătate”, care s-a conturat în urma discuțiilor care au avut loc în cadrul „Serilor Sociale” organizate împreună cu medicii din Buzău. Primul eveniment de acest fel se adrezează parinților ai căror copii, cu vârste între 3-7 ani, s-au reîntors în colectivități, odată cu începerea școlilor și grădinițelor și va avea loc duminică, 11 septembrie, la Centrul Cultural Marghiloman.

Pentru că ne pasă de copii și ne dorim să avem copii sănătoși, invităm părinții la acest eveniment, duminică, 11 septembrie, între orele 10:00-12:00, la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, din Buzău. Este un moment oportun pentru pentru o informare corectă și din surse sigure în ceea ce privește prevenirea bolilor care pot să apară la intrarea în comunitate a copiilor. Intrarea se face începând cu ora 9:30” – transmite Lavinia Iordache, președinte Consiliul Director al Fundației Comunitare Buzău.

 

Dr. Alina Iordache – medic primar pediatru, dr. Cosmin Ursăchescu – medic primar ORL și dr. Lucia Vasile – medic stomatolog, care au format un Grup de Inițiativă, vor vorbi despre bolile copăilăriei, despre protecția și prevenția infecțiilor, despre alimentație sănătoasă și alte afecțiuni pediatrice, oferind părinților informații și sfaturi pertinente privind prevenirea anumitor afecțiuni din domeniul Pediatriei, ORL și Stomatologiei.

În calitate de invitat, psihologul buzoian Ana Maria Vlade va vorbi despre influența gadgeturilor asupra comportamentului copiilor.

Scopul campaniei este de a oferi părinților pârghiile asigurării dezvoltării unui comportament sănătos pentru copiii lor, iar părinții au ocazia să ceară lămuriri privind modul în care pot asigura protecția copiilor lor, semnele și simptomele specifice unor boli și când este necesar să se adreseze medicilor pentru a nu-și pune copiii în pericol.

Întrucât locurile sunt limitate la 40 de persoane, participarea la eveniment se face completând formularul de înscriere, disponibil  AICI.

 

Deschiderea evenimentului de duminică va avea loc la ora 10.00, după care, până la ora 12.00, părinții vor primi sfaturi și informatii utile în cadrul unei discuții libere cu specialiștii în pediatrie, ORL, stomatologie și psihologie care, cu sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri.

La final se vor formula concluzii, informațiile vor fi transcrise în infografice și vor distribuite ulterior către comunitate, prin mass-media și pe rețelele sociale, pentru ca sfaturile utile să ajungă la cât mai mulți beneficiari.

Evenimentul face parte din Campania de Prevenție și Educatie pentru Sănătate, organizat de Fundația Comunitară Buzău împreună cu dr. Alina Iordache – medic primar pediatru, Clinica de pediatrie IVY Kids; dr. Cosmin Ursachescu – medic primar ORL, Clinica Angi San; dr. Lucia Vasile – medic stomatolog, Clinica Stomamed Estet și psihologul Ana Maria Vlade, cu sprijinul Primariei Buzău, site-ul qbebe.ro, Fundației „Crucea Alb-Galbenă” Buzău și Farmaciilor independente Alphega.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*