Medicii buzoieni isi aleg „judecatorii”

14 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Lista candidatilor a fost validata de Comisia centrala de alegeri, iar in zilele de 19 si 20 septembrie, cei peste 600 de membri ai Colegiului Judetean al Medicilor sunt invitati la urne.

 

Medicii buzoieni sunt asteptati, peste o saptamana, sa-si aleaga noii „judecatori profesionali”. In zilele de 19 si 20 septembrie, la sediul Colegiului Judetean al Medicilor Buzau sunt programate alegerile pentru desemnarea noii COMISII DE DISCIPLINA a Colegiului Medicilor.

Noua medici cu experienta, cinci dintre ei detinand si titlul de „doctor in medicina”, si-au depus candidaturile, iar Comisia Centrala de Alegeri le-a validat.

Asadar, cei peste 600 de membri ai Colegiului Judetean al Medicilor isi vor putea exprima preferinta, in functie de increderea, credibitatea si corectitudinea cu care considera ca fiecare dintre cei 9 candidati ii pot reprezenta in litigiile cu pacientii, cu colegii lor cu care vor fi la un moment dat intr-un litigiu sau cu autoritatile in domeniu.

Turul I al alegerilor se desfasoara in zilele de 19 si 20 septembrie, intre orele 8.00-20.00, iar daca nu se va intruni cvorumul pentru ca alegerile sa fie declarate valide, procesul de vot se va relua in zilele de 1 si 2 octombrie 2017, in acelasi interval orar, cand a fost programat Turul II.

 

Comisia de Disciplina care functioneaza pe langa Colegiul Judetean al Medicilor are rolul de „judecator” in cazurile in care medicii sunt acuzati de malpraxis sau sunt protagonistii unor litigii profesionale. Sesizarile sunt mai intai analizate in cadrul Comsiei de Jurisdictie, care pe baza dovezilor propune o solutie, dupa care se face o noua analiza in cadrul Comisiei de Disciplina, care da o decizie de absolvire sau de vinovatie din punct de vedere profesional si, in cel din urma caz, stabileste si sanctiunile, care pot merge de la avertisment pana la interdictia de a profesa (de obicei pentru o perioada determinata) a unui medic.

In cazul in care una dintre parti este nemultumita se poate adresa Comisiei Superioare de Disciplina de pe langa Colegiului Medicilor din Romania care va da verdictul final sau poate solicita transarea cazului intr-o Instanta de Judecata.

 

Candidatii pentru Comisia de Disciplina sunt, in ordine alfabetica:

1. ANASTASIU MARIUS NICOLAE – medic primar Chirurgie generala, Doctor in Medicina.

2. DIMA ADRIAN – medic primar Pediatrie.

3. ENACHE NICOLAE – medic primar Psihiatrie, Doctor in Medicina.

4. IONIŢĂ VICTOR STEFAN – medic primar ATI.

5. LUNGU STAN ANA ADELA – medic primar Medicina interna.

6. MICU VALENTINA – medic primar Medicina de familie.

7. MUNTEANU PETRE LIVIU – medic primar Medicina legala, Doctor in Medicina.

8. NEACSU DORIN – medic primar OG, Doctor in Medicina.

9. STEFANESCU CRISTIAN EMIL – medic primar Medicina de familie, Doctor in Medicina.

Dupa finalizarea si valiarea noilor comisii de disciplina in teritoriu vor avea loc alegeri pentru Comisia Superioara de Disciplina, care vor avea loc in data de 13 octombrie (Turul I), iar daca va fi cazul se vor relua in data de 27 octombrie 2017 (Turul II).

 


Adaugati un comentariu


 

*