Medicii Ioanel Sinescu si Florian Popa, distinsi la Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”

21 septembrie 2013 | 0 comentarii |

Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie  „Dr. Carol Davila” 2013 au debutat prin Gala de Excelenta, manifestare de inalta tinuta dedicata personalului din unitatea medicala si celor care au sustinut spitalul in procesul de modernizare.

 

Festivitate - Gala de Excelenta

Gala de Excelenta – Zilele Spitalului “Carol Davila”

Organizata la Palatul Parlamentului, Gala de Excelenta a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” a reunit reputate personalitati ale medicinei romanesti, oficialitati, persoane publice, precum si medici si asistenti din cadrul spitalului.

In prima parte a ceremoniei a fost prezentat, in premiera, un preview al materialul documentar „Dr. Carol Davila – ctitor de scoala medicala romaneasca”, prin care se evidentiaza activitatea profesionala a marelui medic care a avut o contributie majora in organizarea sistemului medical romanesc. De la marturii ale unor personalitati medicale, pana la acte oficiale si obiecte personale ale dr. Carol Davila, documentarul il prezinta pe ctitorul scolii medicale romanesti in ipostaza de vizionar, strateg si organizator.

 

Dr. Ioanel Sinescu si Dr. Florian Popa .

Dr. Ioanel Sinescu si Dr. Florian Popa .

Festivitatea a continuat cu acordarea unor diplome de recunostinta celor care au fost alaturi de Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” in perioada de modernizare. Astfel, au fost acordate distinctii onorifice Primariei Municipiului Bucuresti, reprezentata prin primar general prof.dr. Sorin Oprescu, Primariei Sectorului 1 Bucuresti, UMF „Carol Davila” Bucuresti, reprezentata prin rector acad. Ioanel Sinescu. De asemenea, au primit plachete de recunostinta prof.dr. Florian Popa, fost rector al UMF Carol Davila, precum si Vasile Gherasim, fostul primar al Sectorului 1 Bucuresti. O diploma speciala a fost acordata colectivului Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” pentru daruire, munca, profesionalism si spirit de echipa.

Ma bucur ca in aceasta seara, la Gala de Excelenta a Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, am reusit sa aducem laolalta o mare parte din cei care ne sunt alaturi, fie ca vorbim de colegi, prieteni, colaboratori sau autoritati. Pe aceasta cale, tinem sa multumim tuturor celor care fac posibila menirea noastra, aceea de a oferi o ingrijire cat mai buna pacientului”, a declarat prof.dr. Mircea Penescu, directorul general al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

 

Soprana Ana Cebotari si baritonul Serban Vasile

Soprana Ana Cebotari si baritonul Serban Vasile

In a doua parte a serii, notele muzicale au luat locul cuvintelor, pe scena urcand Orchestra Medicilor din Bucuresti – dr. Ermil Nichifor, care a oferit oaspetilor un concert extraordinar, sub bagheta maestrului Iosef Prunner. Alaturi de orchestra, solistii care au incantat audienta au fost Ana Cebotari, Cristina Anghelescu, Serban Vasile si Adrian Dumitru.

In a doua zi a evenimentului dedicat Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” a fost  organizat un simpozion stiintific la care au participat medici nefrologi, chirurgi, de familie, internisti, cardiologi, diabetologi, avand ca scop cresterea pregatirii stiintifice a acestora. Tema centrala a manifestarii,  „Interdisciplinaritatea in boala cronica de rinichi – patologia rinichiului la intersectia dintre specialitati”, a adus in prim-plan ultimele noutati in domeniu.

Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” este un eveniment stiintific manageriat de Sanatatea Press Group, ce se desfasoara la initiativa unitatii medicale, sub inaltul patronaj al Primariei Capitalei.


Categorii: Eveniment, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*